Groene voornemens? Online cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ nu gratis beschikbaar

Foto: Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ is een gratis online leerprogramma over het vergroenen van de tuin. De cursus is vanuit huis en in eigen tempo te volgen en nu voor iedereen beschikbaar op JouwHeuvelrugtuin.nl/cursus.

In vijf modules leren cursisten onder meer hoe ze regenwater het beste kunnen benutten, welke planten van nature groeien op de Utrechtse Heuvelrug en hoe de tuin een fijne plek wordt voor nuttige insecten.

Watertekorten tegengaan

We hebben steeds vaker te maken met lange periodes van droogte. Het is daarom belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt om watertekorten tegen te gaan. Na het doen van de cursus weten deelnemers hoe ze van hun tuin een duurzame, groene ‘Heuvelrugtuin’ kunnen maken. Zo kunnen ze alvast de juiste voorbereidingen treffen om in het voorjaar lekker aan de slag te gaan.

Eigen tuin als onderdeel van Nationaal Park

Door zich naast het doen van de cursus aan te melden bij het project ‘Heuvelrugtuinen’ kunnen mensen van hun tuin een officieel stukje Nationaal Park maken. Zo zorgen het gebruik van inheemse planten, het afkoppelen van de regenpijp en het vervangen van tegels door groen voor een prettig leefgebied voor mens, plant en dier op en om de Utrechtse Heuvelrug.

Natuurlijk tuinieren

Het online leerprogramma is een onderdeel van het project ‘Jouw Heuvelrugtuin’, dat mensen stimuleert om natuurlijk en gebiedseigen te tuinieren. Meer informatie is te vinden op Heuvelrugtuin.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen