Hobby-pianist wordt miljoenen keren gestreamd

Foto: Ron Adelaar

Kent u de Nederlandse artiest Ron Adelaar? Mogelijk gaat er niet direct een belletje rinkelen. Toch is de kans héél groot dat u de 62-jarige pianist wel eens hebt gehoord. Uit het jaarlijkse overzicht Spotify Wrapped blijkt namelijk dat zijn nummers dit jaar maar liefst 54 miljoen keer werden gestreamd. Nummers die hij zelf op zijn piano opnam, thuis in Amersfoort.

Ron begon al op jonge leeftijd met muziek maken in de kerk samen met zijn vader en zag het vooral als een hele fijne hobby. Al zijn hele leven improviseert hij melodieën op zijn piano. Tot zijn zoon in 2018 besloot de nummers op Spotify te zetten. Zijn muziek wordt dan wereldwijd immens populair, met nu al ruim 1 miljoen maandelijkse luisteraars.

Wie op de streamingsdienst zoekt naar ontspannen muziek, of relaxte pianomuziek, komt al snel bij de Amersfoorter uit. Meerdere nummers van Ron zijn inmiddels door Spotify-juryleden opgenomen in de prestigieuze afspeellijst Peaceful Piano. En zijn kerstplaat When A Child Is Born is onlangs opgenomen in de grootste Kerst piano afspeellijst, Christmas Peaceful Piano.

Zijn verhaal bleef niet onopgemerkt: zo trad hij op in de talkshow van Humberto Tan en was hij te zien bij Tijd voor Max. Ook mocht hij een concert geven in TivoliVredenburg. Een jaar geleden heeft de pianist zijn baan als HR-manager opgezegd, hij focust zich nu volledig op zijn muziek.

“Als voormalig HR-manager weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat mensen hun hart volgen, hun talenten ontwikkelen en iets doen waar ze heel blij van worden. Ook als je ouder wordt, kun je die stap nog zetten. Dat zoveel mensen van mijn muziek genieten, is echt fantastisch, een droom die uitkomt.” Komende vrijdag komt zijn nieuwe album A Song For You uit. Op Instagram deed Ron een oproep aan volgers en luisteraars om suggesties te doen voor een persoonlijk muziekstuk. Dat resulteerde in acht pianostukken, elk met een eigen bijzonder verhaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen