Rechtstreekse verbinding tussen Soest en Meander Medisch Centrum Amersfoort met buurtbus

Foto: Syntus

Op 11 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in de provincie Utrecht. Buurtbus 573 (Amersfoort Meander-Soest-Eemnes) rijdt vanaf maandag 12 december een nieuwe route. Het Tergooi ziekenhuis in Blaricum gaat sluiten. Daardoor rijdt de bus voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum. In plaats hiervan rijdt de bus vanuit Soest naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Hierdoor ontstaat een nieuwe, rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis voor inwoners uit Soest.

20 minuten sneller bij het Meander Medisch Centrum

Vanaf 12 december rijdt buurtbus 573 rechtstreeks van Soest naar Amersfoort. De bus rijdt in Amersfoort via het Industriekwartier naar het Meander Medisch Centrum. Hierdoor komt er een nieuwe en rechtstreekse verbinding tot stand voor inwoners uit Soest, Baarn en Eemnes. Doordat reizigers voortaan niet meer op busstation Amersfoort hoeven over te stappen, zijn zij ruim 20 minuten sneller in het Ziekenhuis in Amersfoort. Reizigers die werken op het Industriekwartier in Amersfoort kunnen voortaan met deze bus van en naar het werk reizen.

Langere reistijd richting Blaricum

Omdat het Tergooi ziekenhuis in Blaricum sluit, rijdt de bus voortaan niet meer tussen Eemnes en Blaricum. Hierdoor stopt buurtbus 573 ook niet meer bij busstation Blaricum. Reizigers uit Soest en Baarn richting Laren/Blaricum kunnen gebruik maken van bus 109. Zij stappen op de Braadkamp in over. Door de routewijzing van de buurtbus zijn ze iets langer onderweg.

Word vrijwilliger op de buurtbus!

Ben jij van nature een sociaal persoon? Zit je graag achter het stuur en houd je ervan om een gezellig praatje te maken met dankbare mensen uit je eigen omgeving? Wellicht is buurtbuschauffeur dan iets voor jou! Buurtbus 573 wordt gereden door vrijwilligers uit omgeving Soest, Soesterberg, Amersfoort, Baarn en Eemnes. Zij rijden op trajecten waar geen grote bus rijdt. Daarmee houden ze de omgeving bereikbaar. Een dienst duurt gemiddeld 4 uur (per week). Lijk jou dit wat en heb je een geldig B-rijbewijs? Meld je dan aan als vrijwilliger via de website syntusutrecht.nl/buurtbus of via buurtbussoest.nl.

Check de reisplanner

Wil je weten wat er verandert voor jouw reis? Op buurtbussoest.nl staat vanaf zondag 11 december de nieuwe dienstregeling voor buurtbus 573 vermeld. Op syntusutrecht.nl/dienstregeling vind je een overzicht van alle wijzigingen van Syntus Utrecht. Ook vind je hier de busfolders en lijnnetkaarten. Een reis kan vooraf ook gepland worden via de handige reisplanner. Syntus Utrecht adviseert om de reis in te plannen op of na 11 december. Dan zijn de veranderingen in de dienstregeling doorgevoerd.

 

Reacties

Cookieinstellingen