StartbaanRun 2022 breekt records

Foto: Rotary Club Amersfoort

De 9e editie van de StartbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg heeft meerdere records gebroken. Niet alleen meldden zich zondag 6 november, ondanks de slechte weersvoorspellingen, een recordaantal van 1100 deelnemers aan de start. Ook hebben diverse lopers tijdens de Run hun persoonlijke records verbeterd. Rotary Club Amersfoort, die de StartbaanRun organiseert met ondersteuning van de Amersfoortse Atletiekvereniging Altis, heeft met dit evenement een bedrag opgehaald van bijna € 15.000. De opbrengst gaat naar de stichtingen Petje Af, 033 in Actie en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De organisatoren kijken terug op een succesvolle editie. Siefko Slob, van Rotary Club Amersfoort, is meer dan tevreden met het resultaat: “Het is opnieuw gebleken dat dit echt een evenement is voor jong en oud. Fantastisch dat we hiermee organisaties kunnen ondersteunen die zich inzetten voor kinderen en jongeren in deze regio. Volgend jaar vieren we de 10e StartbaanRun. Daar gaan we iets heel speciaals van maken. Wij kijken er nu al naar uit!”

Ook Hans Koele, die namens Altis de regie voert, is blij: “Met de StartbaanRun hebben we ook dit jaar weer kunnen genieten van een sportief evenement, dat toegankelijk is voor zowel de beginnende als gevorderde loper. Chapeau voor alle recordhouders en complimenten aan alle deelnemers en vrijwilligers!”

Uitslagen

De winnaars van de StartbaanRun 2022 zijn:
J6-9 Bink Kids StartbaanRun 1000 m: Yolt Rodenhuis (Driebergen-Rijssenburg)
M6-9 Bink Kids StartbaanRun 1000 m: Anna Teijen (Den Dolder)
J10-12 Bink Kids StartbaanRun 1500 m: Luuk van Meerveld (Altis)
M10-12 Bink Kids StartbaanRun 1500 m: Zoëy Fonken (Altis)
Man Prestatieloop 5 km: Jarik van de Mast (Altis)
Vrouw Prestatieloop 5 km: Loes Kempe (Altis)
Man Prestatieloop 10 km: Lucas Nieuweboer (KAV Holland)
Vrouw Prestatieloop 10 km: Lorraine Ravestein (Phoenix)

Alle winnaars kregen speciaal voor deze editie een zweefvliegvlucht aangeboden boven het parcours. Ook werd er een vlucht verloot onder alle deelnemers. De volledige uitslagenlijst is na te lezen op www.startbaanrun.nl

Parcours

De StartbaanRun wordt gehouden op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Een bijzonder parcours door natuurgebied en langs geheimzinnige locaties, waar vroeger straaljagers en vliegtuigen stonden. De geschiedenis van de basis van de Koninklijke Luchtmacht is hier nog steeds zichtbaar en voelbaar. Deelnemers aan de Run starten bij de shelters, gaan vervolgens over een deel van de vliegbasis, daarna – en dat is nieuw dit jaar – langs de kerosineheuvel om weer terug te komen op de startbanen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbaan. Al die bijzondere plekken, waar je normaalgesproken niet komt, maken de StartbaanRun tot een unieke prestatieloop.

Vrijwilligers en sponsoren

De opbrengst van de StartbaanRun is bedoeld om kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rondom Amersfoort te ondersteunen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, wordt het evenement uitsluitend met vrijwilligers, voornamelijk van Rotary Club Amersfoort (RCA) en Atletiekvereniging Altis, georganiseerd. Daarnaast leveren verschillende bedrijven door middel van sponsoring een bijdrage. Sponsoren van de Startbaanrun 2022 zijn Het Utrechts Landschap, Manutan, Thieme Meulenhoff, Runners4Life, Bink Kinderopvang, Gemeente Soest, Gemeente Zeist, Heilijgers, Easy Office Online, Studio WA, Blauw BV, Amerstone, Jeltra BV, de Schieter, Amsterdamse Club voor Zweefvliegen, Bakkerij Boersma, Renkema Kaas, Scharrelslagerij ’t Oude Ambacht, Ton de Groenteman, Sabine van Loon Grafisch Ontwerp, Marie-Jeanne Sol Fotografie, Van Barnveld Digitaal, Hartog Containers, Caspar Stuart Fotografie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen