Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Van Reenen-Huisman

Foto: Pixabay

Op zaterdag 12 november 2022 werd mevrouw D.C. van Reenen-Huisman 100 jaar. Burgemeester Lucas Bolsius bracht haar een felicitatiebezoek.

Mevrouw Van Reenen-Huisman is geboren in Bilthoven en opgegroeid in Lage Vuursche. Zij trouwde in 1945 met Helmert van Reenen uit Amersfoort. Zij hadden een boerenbedrijf aan de Hogeweg.

Toen hun zoon de boerderij overnam verhuisden zij naar Nijkerk waar zij een klein boerderijtje hadden met wat kippen, een paar koetjes en een grote groentetuin.
In 1995 overleed haar echtgenoot en verhuisde zij eerst naar Hoevelaken, in de buurt van de kinderen en later naar zorgcentrum De Koperhorst in Amersfoort. Daar had mevrouw Van Reenen het naar haar zin; zij was vaak op pad met de auto of met de fiets. Tot haar 98e reed ze nog auto. Tijdens de coronaperiode ging het achteruit met haar. Niemand kon op bezoek komen en ze kon ook niet zelf op pad.
Mevrouw Van Reenen is gek op bloemen en planten. Vroeger had ze een grote bloementuin, waar ze de bloemen plukte die ze in het voorjaar had gezaaid; iedereen kreeg een bosje.

Mevrouw Van Reenen-Huisman viert haar verjaardag in het restaurant van de Koperhorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen