Bol maakt kans op uitverkiezing tot beste atlete van Europa

Foto: Publiek domein

Femke Bol is een van de drie gegadigden in de verkiezing van Europees atlete van het jaar 2022. De 22-jarige Amersfoortse hoort zaterdagavond tijdens een gala in de Estse hoofdstad Tallinn of zij tot beste atlete van Europa wordt uitgeroepen.

Haar concurrenten voor de eretitel zijn de Belgische meerkampster Nafissatou Thiam (wereld- en Europees kampioene zevenkamp) en de Oekraïense hoogspringster Jaroslava Majoetsjich (wereldkampioene indoor en Europees kampioene). Vorig jaar werd tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan gekozen tot beste atlete van Europa.

Bol kende een bijzonder succesvol jaar, dat begon met zilver op de WK indoor op de 400 meter, gevolgd door zilver op de 400 meter horden op de WK outdoor in Eugene. Kort daarna leverde ze op de EK in München een unieke prestatie met goud op zowel de 400 meter vlak als de 400 meter horden. Ze greep ook goud met de estafetteploeg op de 4×400 meter. Bol sloot het jaar af met de eindzege in de Diamond League op de 400 horden.

De 17-jarige Niels Laros behoort tot de drie kanshebbers bij de verkiezing van Europees talent van het jaar. De middenafstandloper uit Oosterhout won dit jaar de titel op de 1500 en 3000 meter bij de EK onder 18 en liep Europese jeugdrecords op beide afstanden. Het gala begint om 20.00 uur.

Het bericht Bol maakt kans op uitverkiezing tot beste atlete van Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen