Urban Rescape ontwikkelt een miniatuur stadsmodel van Amersfoort

Foto: Urban Rescape

Directeur en medeoprichter Maarten Kieft: “Mijn eerste miniatuur stadsmodellen maakte ik als hobby door mijn passies voor miniatuur en 3D printen. Inmiddels hangt er al enige tijd een heel scala aan miniatuur stadsmodellen bij mij thuis, maar het is pas echt begonnen toen ik samen met Niels ben opgetrokken. Hij heeft hetzelfde ‘wauw-gevoel’ als ik op het moment dat hij de stadsmodellen ziet. Dat gevoel willen wij met een breder publiek delen.”

Urban Rescape heeft een miniatuur stadsmodel van Amersfoort ontwikkeld. Hierbij worden de fijnste details van Amersfoort weergegeven. Zo kun je in gedachten een rondje door Amersfoort lopen van de Sint-Joriskerk over de Langestraat naar de Eemhaven of even langswippen bij je favoriete kroeg.

“Iedereen heeft mooie herinneringen aan zijn of haar eigen stad en deze herinneringen wil je graag in huis halen. Daarom ben ik enorm blij dat iedere Amersfoorter nu ook de mogelijkheid heeft om een miniatuur stadsmodel aan de muur te hangen”, aldus Maarten.

Voor het designen van de stadsmodellen maakt Urban Rescape gebruik van de laatste meet- en dataontwikkelingen omtrent het weergeven van onze wereld in 3D. Daarbij worden de nieuwste 3D-printers gebruikt om de digitale 3D modellen om te vormen tot een fysiek product. Dit stelt Urban Rescape in staat om van heel Nederland miniatuur stadsmodellen te maken.

Voor wie maatwerk net wat anders wilt werkt Urban Rescape ook in opdracht. Maarten: “Wat voor jou belangrijke plekken in Amersfoort zijn doet er voor de ander niet toe. Wij personaliseren daarom onze stadsmodellen op aanvraag.” Op de vraag of dit extra werk oplevert antwoordt Maarten: “Jawel, maar wij willen juist dat onze klanten hun eigen unieke herinneringen vereeuwigen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen