DierenPark Amersfoort zorgt voor een spetterende zomer

Deze zomervakantie zorgt DierenPark Amersfoort voor een verkoelende ervaring tussen de dieren. Midden in het bos beleven bezoekers de verkoeling van de schaduw van de bomen, kunnen kinderen pootjebaden in de Bosbeek en zijn er ijsjes in overvloed. “Het wordt een spetterende zomer”, voorspelt projectleider Hylke Steggerda. “Er zijn twee nieuwe, duurzame speelfonteinen aangelegd waarbij kinderen kunnen kliederen en spetteren met water.”

DierenPark Amersfoort biedt volop mogelijkheden voor relaxte en verkoelende zomerdagen. Meerdere terrassen, voldoende schaduw en verschillende waterelementen geven bezoekers een verfrissende dag. Natuurlijk is er ook nog steeds de mogelijkheid om over, onder en tussen de dieren te klimmen en te klauteren via de Klim Alles-route. Ook is er dit jaar iets nieuws: er zijn twee nieuwe speelfonteinen aangelegd waar kinderen kunnen spelen en kliederen met water. “Over de aanleg van deze fonteinen is uiteraard goed nagedacht. Het water uit de fonteinen wordt ondergronds opgevangen in een infiltratiekrat, waardoor het water de grond in sijpelt”, legt Hylke uit. “Het water wordt niet verspild, maar geven wij op deze manier terug aan de natuur.”

“Het bos van DierenPark Amersfoort is omringd met flora en fauna. Wij willen mensen bewust maken van het feit dat water niet vanzelfsprekend is en dat veel drinkwater verloren gaat”, gaat Hylke verder. Door middel van een speurtocht leren kinderen deze zomer van alles over het watergebruik van dieren en kijken zij kritisch naar de hoeveelheid water die zijzelf dagelijks verbruiken. Daarbij krijgen zij watertips mee. Deze tips zijn opgesteld in samenwerking met waterbedrijf Vitens. Het waterbedrijf levert een waterbesparende verrassing aan de eerste gezinnen die het park bezoeken. “Bewustwording en verkoeling, dat willen wij deze zomer creëren”, zegt Hylke. Bezoekers kunnen de hele zomervakantie genieten van de verkoeling die DierenPark Amersfoort biedt. In de weekenden tot en met 21 augustus is het park langer geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen