Verschillende distributiecentra nog geblokkeerd

Foto: Pixabay

Bij verschillende distributiecentra van supermarkten hebben actievoerders de nacht doorgebracht en zo de leveringswegen geblokkeerd. Regionale media melden dinsdagochtend dat er nog acties gaande zijn in onder andere Nijkerk, Raalte, Oosterhout en Almere.

Van supermarktketen Jumbo zijn dinsdagochtend nog drie locaties bezet door actievoerders, zo laat een woordvoerster weten. Het gaat om centra in Raalte, Woerden en Nieuwegein. Om hoeveel actievoerders het gaat, is niet bekend.

Om de boerenblokkades van distributiecentra “in te dammen”, is in het Gelderse Nijkerk maandagavond een noodverordening uitgevaardigd, liet de gemeente weten. Desondanks zijn actievoerders daar niet vertrokken. Een aantal heeft er de nacht doorgebracht, een ander deel heeft de trekker achtergelaten om dinsdagochtend weer terug te keren, meldt De Stentor. Er zou ondanks de noodverordening niet zijn ingegrepen door politie.

Volgens RTV Oost hebben boeren in Overijssel de nacht bij de Jumbo in Raalte doorgebracht in slaapzakken, in Haaksbergen zouden zo’n zeven trekkers zijn achtergebleven.

Reacties

Cookieinstellingen