Amersfoort nu officieel parcoursgemeente Ronde van Spanje

Foto: LaVuelta033

Afgelopen week zijn de aankondigingsborden van de Ronde van Spanje (La Vuelta) geplaatst in Amersfoort. Met de borden is Amersfoort nu officieel als ‘parcoursgemeente’ geoormerkt.

Er zijn borden geplaatst aan de Utrechtseweg en aan de Leusderweg. Op zaterdag 20 augustus rijdt het peloton vanaf Den Bosch via Amersfoort naar de finish in Utrecht. Een etappe van 183 kilometer. De Hugo de Grootlaan vormt de laatste beklimming op weg naar de finish. De doorkomst van het peloton met prof renners wordt in Amersfoort rond 16.30 uur verwacht.

Op vrijdagavond 19 augustus wordt door LaVuelta033 een klimtijdrit georganiseerd voor elk type fiets op de Hugo de Grootlaan en wordt er op een groot scherm live de Vuelta ploegentijdrit in Utrecht vertoond. Vanaf 17.30 uur kunnen kinderen al gratis meedoen aan een clinic BMX op een Pumptrack. Op zaterdagavond is op het Lieve Vrouwekerkhof een flamenco optreden en een Spaanse film te bewonderen. Op zondag organiseert Keistad Fietsfestival aan de Rubenslaan diverse activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen