Organisatie LaVuelta033 wijzigt programma

De Amersfoortse Hugo de Grootlaan zit ook in het officiële Vuelta parcours van de tweede etappe
De Amersfoortse Hugo de Grootlaan zit ook in het officiële Vuelta parcours van de tweede etappe
Foto: Harry van ‘t Veld

De organisatie van LaVuelta033 heeft besloten het programma met toertochten te laten vervallen. Gert-Jan Nederend, voorzitter Stichting Wielerpromotie Amersfoort, over het besluit. “De landelijke LaVueltaHolanda organisatie kwam met een aantal randvoorwaarden waar wij niet aan konden en wilden voldoen.

Met het laten vervallen van onze toertochten op zondag 21 augustus kunnen we weer samen optrekken en rekenen op hun ondersteuning. Onze klimtijdritten op de Hugo de Grootlaan van vrijdagavond 19 augustus en de Spaanse avond van zaterdag blijven in ons programma. Voor een zondags programma kunnen alle wielerfans terecht op het Keistad Fietsfestival.”

Jetze Plat bij start klimtijdritten Hugo de Grootlaan

Volgens Nederend krijgen de deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor de toertochten het inschrijfgeld binnenkort teruggestort. “Inschrijven voor de populaire klimtijdritten op de Hugo de Grootlaan is tot 1 augustus voordeliger. Je kunt deelnemen op je racefiets of step, op een MTB of met een gewone stadsfiets. We hebben in totaal acht verschillende categorieën!” Volgens Nederend wordt de start van de klimtijdritten verzorgd door paralympisch triatleet Jetze Plat. “Jetze is natuurlijk een fenomeen’, zegt Nederend. “Ik hoop dat ik hem ook nog kan verleiden om samen met de handbikers omhoog te gaan.”

“Ga de strijd aan met de wielerprofs”

De Hugo de Grootlaan zit ook in het officiële Vuelta parcours van de tweede etappe; een dag later rijdt het Vuelta peloton de Hugo de Grootlaan op, om een klein uurtje later in Utrecht te finishen. “We hebben van de klim een segment gemaakt in de app Strava. Door op vrijdag mee te doen kun je de strijd aangaan met de wielerprofs die de col zaterdag moeten nemen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen