Syntus Utrecht zet extra bussen in vanaf 14 februari

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Een deel van de coronamaatregelen is vervallen. Hierdoor wordt het weer drukker in de bus. Om te zorgen dat de aangeboden dienstregeling past bij het aantal reizigers, zet Syntus Utrecht op drukke lijnen vanaf 14 februari extra bussen in.

Syntus Utrecht rijdt sinds 16 januari tijdelijk een vakantiedienstregeling. Dit was nodig, omdat er te weinig chauffeurs beschikbaar waren als gevolg van corona een verplichte quarantaine. De onlangs versoepelde quarantaineplicht zorgt ervoor dat er weer meer buschauffeurs inzetbaar zijn. Daardoor is het mogelijk om op drukke buslijnen extra ritten te gaan rijden.

Extra ritten

De extra ritten worden ingezet op de volgende buslijnen:

De extra ritten worden niet getoond in de reisplanners. Reizigers worden dan ook verwezen naar de websitepagina waar de extra bussen op vermeld staan: syntusutrecht.nl/extrabussen.

Bezetting bussen

Het aantal reizigers zit door de huidige coronamaatregelen op ongeveer 60% ten opzichte van 2019. Met het inzetten van extra bussen verwacht Syntus Utrecht dat de dienstregeling voldoet aan de vraag. Syntus Utrecht houdt de dienstregeling nauwgezet in de gaten en bekijkt doorlopend of het nodig is deze aan te passen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen