Serious Request nadert ontknoping

Nog een uur en dan worden de DJ’s van 3FM’s Serious Request vrijgelaten uit het Glazen Huis. De tussenstand bedraagt ruim 1,4 miljoen euro voor het Wereld Natuur Fonds.

Serious Request komt dit jaar in actie tegen de illegale boomkap in de regenwouden in Zuid-Amerika. Het geld dat middels vele acties en het aanvragen van liedjes op 3FM binnenkomt, komt ten goede van het Wereld Natuur Fonds die regenwouden beschermt en illegale boomkap bestrijdt.

Afgelopen zaterdag lieten de vier DJ’s Frank, Sander, Jorien en Rob zich vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis in Amersfoort om tot aan Kerstavond 24 uur per dag radio te maken. De uitdaging van dit jaar: de temperatuur in het Glazen Huis behaaglijk houden door te dansen op de dansvloer. Het was de bedoeling dat het publiek dat buiten het Glazen Huis kon doen, maar doordat de coronamaatregelen zondag 19 december werden verscherpt moest het programma van Serious Request behoorlijk aangepast worden.

Toch konden live optredens doorgang vinden in het naastgelegen poppodium FLUOR en kwamen er veel bezoek in het Glazen Huis. Afgelopen week konden de luisteraars genieten van onder meer live optredens van Daredevils, Selah Sue, Frank Boeijen, Froukje en MEAU. Vandaag verblijdden S10, die Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival zal vertegenwoordigen, en Goldband de DJ’s.

Reacties

Cookieinstellingen