Voortvluchtige verdachte dodelijke schietpartij Heerlen opgepakt

Foto ter illustratie
Foto: Politie.nl

De voortvluchtige verdachte van een dodelijke schietpartij op 13 november in Heerlen is maandagochtend in Duitsland opgepakt. Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Over de aanhouding van de 30-jarige verdachte kon de politie maandag verder nog geen bijzonderheden geven.

Het Openbaar Ministerie loofde eerder een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die tot de aanhouding van de man leidt. Politie en Openbaar Ministerie publiceerden ook een foto van de verdachte en gaven daarbij zijn identiteit vrij. De verdachte gebruikt in het dagelijks leven de roepnaam Tom, maar heet formeel Zouo A., aldus het OM in het opsporingsbericht.

De man stond als gevaarlijk te boek. Hij werd volgens Dagblad de Limburger eerder al voor een soortgelijk misdrijf veroordeeld. Als 16-jarige zou hij in 2007 in Amersfoort een winkelier hebben doodgestoken bij een overval op diens avondwinkel. De kinderrechter veroordeelde hem daarvoor tot drie jaar jeugddetentie met tbs.

Het bericht Voortvluchtige verdachte dodelijke schietpartij Heerlen opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.

Cookieinstellingen