Kom in actie voor het regenwoud!

Op 18 december gaat de actie Serious Request van 3FM van start. Radio DJ’s van het radiostation laten zich dan opsluiten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Amersfoort staat. Tot en met 24 december verzorgen de DJ’s non stop radio en zamelen zo geld in.

Dit jaar staat het Wereld Natuur Fonds centraal. Met het ingezamelde geld worden de regenwouden van Zuid-Amerika beschermd en hersteld. Deze groene longen van de aarde worden bedreigd door illegale houtkap en dit is een belangrijke oorzaak van de kilmaatverandering. Met het beschermen van de regenwouden beschermen we ook onszelf. Dit jaar zet Serious Request zich dus in voor ons allemaal.

Het Glazen Huis staat dit jaar in Amersfoort staat. Daarom een overzicht van een aantal Amersfoortse acties om geld in te zamelen voor Serious Request.

Mini-dieren van klei

Elsje van Veelen heeft haar streefbedrag al gehaald, maar haar leuke mini-kleidiertjes passen natuurlijk heel goed bij de actie om het regenwoud te redden en daarmee het leefgebied van veel diersoorten veilig te stellen. Haar kleidiertjes kosten een euro ze kan verzoekdiertjes voor je maken.
Bekijk hier de actie van Elsje.

Brachiosaurus schoonmaken

Eén van de acties van DierenPark Amersfoort is wel een heel bijzondere. Maak jij straks met een hoogwerker de indrukwekkende brachiosaurus in het Dinopark schoon? Met jouw donatie maak je kans om straks letterlijk oog in oog te staan met deze reus.
Doe hier meer aan de actie.

Naar de top

Bied mee met deze unieke actie van VVV Amersfoort. De vijf hoogste bieders krijg onder deskundige begeleiding met een groep van maximaal 10 mensen een privérondleiding in de Onze Lieve Vrouwe Toren.
Bied hier mee!

Regionale maaltijd

Op 18 december hoef je niet te koken! Neem een bakje mee en haal bij de Nieuwe Graanschuur in Amersfoort een regionale maaltijd van verpakkingsarme producten. De plantagelandbouw is verantwoordelijk voor 80% van de ontbossing van het regenwoud. Ook verdwijnt er veel bos door de papierindustrie. Om het regenwoud weer de ruimte te geven wil ik een duurzame en verpakkingsarme voedselindustrie stimuleren.
Bestel jouw maaltijd hier.

Urban Solutions doet een stap vooruit

Het team van Urban Solutions, gevestigd in de Nieuwe Stad in Amersfoort, laat van 18 tot en met 24 december de auto staan en doet letterlijk een stap vooruit!  Voor elke 5 euro die gedoneerd wordt aan zetten zij 1.000 stappen, met als doel om in deze week gezamenlijk 500.000 stappen te zetten.
Zorg voor blaren op de voeten door hier te doneren.

Een overzicht van meer Amersfoortse acties vind je hier.

Jouw actie in de schijnwerpers? Stuur een mailtje naar [email protected]!

 

 

Reacties

Cookieinstellingen