Statiegeld actie Jumbo Amersfoort Vathorst voor kankerbehandeling Kerwin

Foto: Anika Blessing

Alles klopte in het leven van Anika Blessing en haar man Kerwin (destijds 33): ze waren getrouwd, hadden samen een huis gekocht, hadden allebei een leuke en goede baan en waren net kersverse ouders geworden van een gezond kindje. Maar dan wordt er in 2018 bij Kerwin uitgezaaide kanker ontdekt en stort alles in.

De prognose was, mits de chemokuur zou aanslaan, dat Kerwin nog enkele maanden te leven zou hebben. Ze waren daarom vooral bezig met afscheid nemen, het regelen van een uitvaart en het regelen van herinneringen voor hun zoontje.

Kan niet

In de loop van de chemotijd krijgen Anika en Kerwin het gevoel dat er meer mogelijk is dan alleen een chemokuur. Hij kreeg in Nederland alleen chemo, maar er zijn wel meer behandelingen. Alleen daarvoor kwam hij hier niet in aanmerking. Er werd niet eens onderzocht of die alternatieven voor hem überhaupt een kans van slagen hadden. Er werd al op voorhand gezegd dat het niet kon voor zijn type kanker. Daar waren zij het niet mee eens.

Resistent

Via een lange zoektocht komen ze terecht bij een arts in Spanje, die Kerwin wel een kans wil geven. Kerwin is toen met zijn laatste beetje kracht het vliegtuig ingestapt en heeft daar immuuntherapie gekregen. Door de immuuntherapie verbeterde hij binnen enkele weken enorm. Ze dachten dat ze dé oplossing hadden gevonden. Het is dan ook een onbeschrijfelijke teleurstelling als na een tijdje blijkt dat de immuuntherapie niet meer werkt, omdat de kanker resistent is geworden.

De laatste hoop: een gepersonaliseerd vaccin

Inmiddels hebben ze drie jaar tijd kunnen rekken, maar Kerwin’s situatie is wederom erg verslechterd. Er is nu echter een vooruitstrevende behandeling die een reële kans biedt om Kerwin in leven te houden en daarnaast de kwaliteit van leven verbetert. Hun allerlaatste hoop: een gepersonaliseerd vaccin uit Duitsland. De tumor heeft speciale kenmerken die alleen daarop voorkomen. Die kenmerken zijn opgezocht en worden verwerkt in een vaccin, waardoor je eigen immuunsysteem weet waar het moet zijn om de kanker aan te vallen en de resistentie te doorbreken. Als dat gebeurt kan je lichaam voor langdurige tijd de kankercellen aanvallen. Er hangt alleen een behoorlijk prijskaartje aan. Daarom hebben Anika en Kerwin een crowdfunding opgestart, waarmee ze het nodige bedrag bij elkaar proberen te krijgen.

Door de hele maand december je statiegeld te doneren bij Jumbo Vathorst kan jij helpen om de laatste 25% naar het streefbedrag te halen. Mocht je gewoon willen doneren voor de laatste kans op langer leven voor Kerwin dan kan dat ook: www.geef.nl/nl/actie/kerwin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen