Kunstvol.nl/amersfoort, dé website voor alle creatieve lessen in Amersfoort

Foto: Pixabay

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht lanceert www.kunstvol.nl/amersfoort, de kaart van Amersfoort met creatieve naschoolse lessen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Waar zijn de lessen?

Kunstvol geeft antwoord op de vraag welke cultuurlessen er in Amersfoort zijn, waar ze plaatsvinden en wat ze kosten. De lessen worden weergegeven op de kaart van Amersfoort. Je kunt zoeken op je eigen postcode, straatnaam, zoekwoord of een soort les zoals muziek, dans, theater of beeldend. Je vindt er informatie over de cursussen en de plek van de lessen. Hiermee is www.kunstvol.nl/amersfoort dé website voor alle creatieve lessen in Amersfoort.

Als het lesgeld een probleem is

Kunstvol is er voor alle Amersfoortse gezinnen, maar als ouders weinig inkomen hebben dan kan muziek- of dansles niet binnen het budget passen. Jolanda Kamphuis, coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht: “Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt dan uitkomst. Op Kunstvol zie je hoeveel je nog moet betalen als je een bijdrage uit het fonds krijgt en tevens vind je hier informatie hoe je als ouder voor een bijdrage in aanmerking komt.”

Start Kunstvol

Het startschot voor Kunstvol Amersfoort werd gegeven tijdens een online bijeenkomst op donderdag 2 december, in het bijzijn van wethouder Jeugd, Werk en Inkomen, Amersfoortse cultuuraanbieders en intermediairs van het Jeugdfonds. Zij gingen met elkaar in gesprek over de vraag waarom een initiatief zoals Kunstvol nodig is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er meer kinderen mee gaan doen aan kunstbeoefening.

Cees van Eijk, wethouder Jeugd, Werk en Inkomen: “Ieder kind moet, van jongs af aan, dezelfde kansen krijgen als anderen. Ongeacht hun achtergrond of sociaaleconomische situatie. Als een kind wil meedoen aan dans, theater, zang of beeldende vorming dan moeten we dat mogelijk maken. Jezelf kunnen zijn, je talenten ontdekken en je ontwikkelen is belangrijk voor de toekomst van alle kinderen.”

Aanmelden cultuuraanbieders

Amersfoortse aanbieders van creatieve lessen kunnen zich aanmelden bij Kunstvol. Zij kunnen zelf hun aanbod toevoegen. Voorwaarde is dat het cursussen zijn voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Aanmelden kan via https://kunstvol.nl/voorcultuuraanbieders/.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kunstvol Amersfoort is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Er staan culturele instellingen op waarmee het Jeugdfonds samenwerkt. Kunstvol Amersfoort laat zien hoe groot het aanbod is in Amersfoort en waar kinderen van 0 tot 18 jaar cultuurlessen kunnen volgen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat álle kinderen moeten kunnen meedoen aan cultuurlessen. Cultuur is ballet, streetdance, hiphop. Muziek maken, schilderen, rap. Musical en toneel en nog veel meer… Cultuur is van en voor iedereen! Daarom betaalt het Jeugdfonds het lesgeld als ouders een laag inkomen hebben.

Reacties

Cookieinstellingen