De Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur sluiten samenwerkingsovereenkomst

Foto: Bibliotheek Eemland

Directeur Erno de Groot van De Bibliotheek Eemland en Voorzitter Geert Looyschelder van de Nacht van de Literatuur ondertekenden deze week in de hal van de bibliotheek het Eemhuis een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

De Nacht van de Literatuur is een jaarlijks festival met en voor schrijvers en liefhebbers van mooie verhalen. Gasten in de afgelopen jaren waren o.a. Van Dis, Eus, Griet op de Beeck, Wilfried de Jong en Marieke Lucas Rijneveld. De Bibliotheek Eemland is vanaf het begin een vanzelfsprekende partner in programmering, facilitering en financiële ondersteuning van het festival geweest. Het Eemhuis fungeert daarnaast als dè centrale plek van het festival. Na zeven edities vinden beide partijen het daarom tijd de samenwerking vast te leggen in een overeenkomst.

Toekomst

In haar plannen geeft de Nacht van de Literatuur aan te willen doorgroeien naar een cultureel festival rond verhalen en taalbeleving voor meer doelgroepen dan alleen de literaire lezers. De bibliotheek zet hier graag haar expertise voor in. Net zoals zij ervoor zorgt dat er, middels haar netwerk en kennis, aandacht is voor regionaal schrijftalent. Vanaf 2022 zal de Nacht van de Literatuur plaats vinden op de laatste zaterdag van de Boekenweek. Hierdoor vindt er een grotere provinciale en landelijke uitstraling plaats. Daarnaast biedt een verschuiving van de oorspronkelijke datum in september naar maart, meer mogelijkheden voor samenwerking met het onderwijs.

Reacties

Cookieinstellingen