De dienstregeling van Syntus Utrecht wijzigt per 12 december

Foto: Syntus

Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Door corona reizen er op dit moment nog steeds minder mensen met het OV dan voor corona. Toch blijft het OV in de provincie Utrecht op peil. Dat betekent dat de bussen en trams in 2022 ongeveer evenveel blijven rijden als in 2021.

Dat is ook de opdracht die de provincie Utrecht heeft meegegeven aan vervoerder Syntus Utrecht. Daarom worden er alleen wijzigingen doorgevoerd waar dat echt nodig is. Bijvoorbeeld omdat treintijden veranderen en om ervoor te zorgen dat bussen op de treinen blijven aansluiten. Of om het aantal bussen dat rijdt, beter af te stemmen op het aantal reizigers dat met de bus reist. Er vervallen geen buslijnen. Omdat de situatie rondom corona regelmatig verandert, wordt er in de zomer van 2022 nogmaals gekeken naar de dienstregeling.

Dit verandert er in Amersfoort

Lijn 70 Hilversum – Amersfoort
Lijn 70 rijdt per 12 december op zaterdag twee keer per uur en op zondag één keer per uur. Momenteel is dit andersom. Dat is niet logisch. Op zaterdag reizen er meer mensen met de bus dan op zondag. Vandaar dat dit omgedraaid wordt.

Nachtnet
Het nachtnet van Syntus Utrecht blijft voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

572 Amersfoort Vathorst – Soestdijk
Door corona reizen er veel minder reizigers met buurtbus 572. Daarom vervallen op maandag t/m vrijdag de laatste ritten uit Soest en Amersfoort Vathorst:

  • 17:45 uur vertrek uit Amersfoort Vathorst – 18:40 uur aankomst in Soest
  • 17:51 uur vertrek uit Soest – 18:43 uur aankomst in Amersfoort Vathorst

Ook rijdt de buurtbus op zaterdag voortaan nog één keer per twee uur. Er wordt gekeken of de bus vaker kan rijden, als er weer meer reizigers gebruik maken van de buurtbus.

Meer informatie

De nieuwe dienstregeling vind je op syntusutrecht.nl/dienstregeling. Hier vind je ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor vertrek voor een actueel reisadvies. Syntus Utrecht verzorgt het busvervoer in Amersfoort en de provincie Utrecht in opdracht van de provincie Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen