Crowdfundactie om Nieuwland-Noord hartveilig te maken

Foto: Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort

Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort is een crowdfundactie gestart om drie AED’s aan te kunnen schaffen voor Nieuwland-Noord. Hiermee wordt de overlevingskansen van inwoners van deze wijk met een hartstilstand vergroot.

De stichting zet zich in om in heel Amersfoort hartveilig te maken. Dat betekent dat ze een sluitend netwerk van AED’s en zogenaamde 6-minutenzones wil realiseren. Na een 112-melding van een hartstilstand is de overlevingskans het grootst als het hartritme binnen 6 minuten weer op gang wordt geholpen. Bierbij zijn burgerhulverleners en AED’s in de directe omgeving onmisbaar. Bij een melding zijn de burgerhulpverleners als eerste ter plaatse en overbruggen de tijd tot de ambulance aankomt. De burgerhulpverleners wonen immers om de hoek van het slachtoffer. Burgerhulpverleners worden middels het oproepsysteem HartslagNu opgeroepen.

Een groot deel van Amersfoort is reeds aangesloten op een sluitend netwerk van 6-minutenzones. Maar de wijk Nieuwland-Noord is dat nog niet. Daarom is de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort een crowdfundactie gestart om de drie AED’s aan te kunnen schaffen die op strategische plaatsen worden geplaatst tussen het meest westelijke puntje van de Nieuwlandsedreef tot het uiterste puntje van de Wildemanskruid in het oosten. Het geld voor deze AED’s wordt ingezameld via www.hartvoordebuurt.nl. Iedere donatie is welkom.

Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort beheert en onderhoudt het netwerk van burgerhulpverleners en publiek beschikbare AED’s in de gemeente Amersfoort, in samenwerking met de ambulancedienst RAVU, de gemeente Amersfoort en het oproepsysteem HartslagNu. Zij werken op basis van een overeenkomst met de gemeente Amersfoort en de ambulancedienst. Zij zijn partner van HartslagNu. De burgerhulpverleners worden door de 112-meldkamer ambulancezorg opgeroepen via HartslagNu. Zij zijn een burgerinitiatief zonder structurele overheidssubsidie.

Reacties