Amersfoort presteert sociaal-economisch beste van Nederland

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Amersfoort is zeer in trek vanwege het aantrekkelijke woonklimaat en een sterke economische positie. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten die vandaag uit kwam. Amersfoort steeg van de vierde naar de hoogste positie op de sociaal-economische ranglijst. En is vijfde op de woonaantrekkelijkheidsindex, hetzelfde als vorig jaar.

Burgemeester Lucas Bolsius, in een eerste reactie: “Amersfoort scoort al jaren heel hoog in de Atlas van Gemeenten, vorig jaar nog waren we de sportiefste stad. En nu sociaal-economisch bovenaan. Wie Amersfoort kent weet dat de stad en onze regio op veel punten veel te bieden heeft; maar het succes heeft ook een keerzijde. We zijn daarom vol aan de slag om de stad ook betaalbaar en bereikbaar te houden, de enorme woningbouwopgave is daar een voorbeeld van.”

Amersfoort voert de sociaal-economische index aan, voor Utrecht en Amstelveen. Een van de stijgende punten die deze index vormt is de relatief betere positie op werkloosheid (van 4e naar 3e plaats). De relatieve armoede (7e plek) nam ook af. Ook scoort Amersfoort hoog (2e plek) op de ranglijst participatie van vrouwen.

De Atlas voor Gemeenten 2021 (Home – Atlas Research) verscheen vandaag.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties