Schilderwedstrijd ter ere van Mondriaan 150

Foto: Mondriaanhuis Amersfoort

Piet Mondriaan was een schilder met lef. Tegen de stroom in durfde hij zijn geheel eigen stijl te ontwikkelen en ontketende hij een ware revolutie in de schilderkunst. In 2022 is het 150 jaar geleden dat de kunstenaar in Amersfoort werd geboren. Ter ere van dit jubileum nodigt het Mondriaanhuis iedereen die van schilderen houdt uit om mee te doen aan schilderwedstrijd Lef! De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 6 maart 2022.

Vanaf heden kan iedereen het wedstrijdformulier en – zo lang de voorraad strekt- een (gratis) schilderdoek van 24 x 30 cm ophalen bij het Mondriaanhuis om zelf aan de slag gaan. Het is niet verplicht om met verf te werken. Deelnemers mogen ook andere materialen of technieken gebruiken voor hun kunstwerk. Werk bijvoorbeeld met collagetechnieken, met krijt of textiel, of maak een digitaal schilderij. Alles is mogelijk, zolang het formaat 24 x 30 cm maar wordt aangehouden.

Inleveren tot 6 februari 2022

Deelnemers kunnen t/m zondag 6 februari 2022 hun werk inleveren. Een deskundige jury zal een selectie maken van inzendingen die tijdelijk geëxposeerd zullen worden in het Mondriaanhuis. Uit deze selectie kiest de jury de uiteindelijke winnaars.

Meer informatie

Nadere informatie en de wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op www.mondriaanhuis.nl

Mondriaan 150

Schilderwedstrijd Lef! is onderdeel van een breder programma aan jubileumactiviteiten rond Mondriaan in 2022.
Amersfoort wil volgend jaar Mondriaan eren met een manifestatie die de vernieuwingsdrang en verbeeldingskracht van de kunstenaar centraal stelt. Onder de titel ‘Feest van Verbeelding’ zijn (culturele) organisaties en instellingen uitgenodigd om mee te werken aan een innovatief, inspirerend en inclusief programma. Meer informatie over het programma is te vinden op www.mondriaan150.n

Samenwerking

Het Mondriaanhuis organiseert de schilderwedstrijd in samenwerking met Citymarketing Amersfoort.

Reacties