Actie om mentale welzijn van jongeren te verbeteren

Foto: Publiek domein

De corona-uitbraak heeft het mentale welzijn van Nederland geen goed gedaan. Niet eerder waren in Nederland zoveel jonge mensen zo somber, angstig en eenzaam (bron: CBS). Daarom kiest netwerkclub JCI Eemland voor haar jaarlijkse chocoladeletteractie een goed doel dat een verschil kan maken in de psychische gezondheid van velen.

Al 17 jaar verkoopt JCI Eemland chocoladeletters voor het goede doel. Veel bedrijven geven rond Sinterklaas een attentie aan hun medewerkers en/of hun relaties. Dankzij deze actie kunnen bedrijven bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkelijk iemand helpen.

Met deze actie worden jaarlijks duizenden euro’s opgehaald voor een goed doel. Vorig jaar is er maar liefst een cheque van 7.000 euro uitgereikt aan social enterprise Gelukskoffer. Dankzij deze bijdrage kregen 3.800 kinderen lessen in geluk geven in samenwerking met verschillende basisscholen in Nederland en zijn 128 leerkrachten opgeleid tot Geluksleerkracht. Gelukkige kinderen hebben minder last van spanning, kunnen positief verbinden, zijn beter in staat om te geven en leren beter.

MIND

In vervolg op het thema mentale welzijn gaat de totale opbrengst van de actie dit jaar naar de Stichting MIND. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie strijdt MIND voor een samenleving die investeert in psychische gezondheid en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen.  Dit doen zij door het geven van publieksvoorlichting en het bieden van anonieme hulp en advies aan mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. Zodat niemand er alleen voor staat.

Veel jongeren worstelen met een depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning heel hard nodig.

Geluk delen

Het is extra mooi dat dankzij deze actie heeft iedereen een mogelijkheid om hun geluk letterlijk te kunnen delen. Door eenvoudig de (h)eerlijke chocoladeletters van Tony’s Chocolonely of luxe Sinterklaaspakket van de Amersfoortse ambachtelijke bakker Proof Bakery te bestellen via www.chocoletterjci.nl

Meer informatie

Wilt u of uw bedrijf ook bijdragen aan het geluk van jongeren? Op www.chocoletterjci.nl kunt u meer lezen over de chocoladeletteractie, JCI Eemland en MIND. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via [email protected].

Over JCI

Junior Chamber International (JCI) is een wereldwijde netwerkorganisatie voor ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar die zich inzetten voor persoonlijke ontwikkeling en de maatschappij. JCI Eemland is in 1971 opgericht en telt ongeveer 30 leden. Ze zijn actief betrokken bij (regionale) projecten die sociale en maatschappelijke impact hebben.

Reacties

Cookieinstellingen