Wolven ontsnapt, situatie onder controle

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Vanmiddag waren in DierenPark Amersfoort korte tijd twee wolven ontsnapt. DierenPark Amersfoort liet korte tijd later weten dat de situatie onder controle was.

Bezoekers werden verzocht een binnenlocatie op te zoeken. Ondertussen werden de dieren gelokaliseerd, verdoofd en weer terug naar hun verblijf gebracht.

DierenPark Amersfoort laat via facebook weten hoe de situatie heeft kunnen ontstaan:

“Vanmiddag waarschuwde DierenPark Amersfoort voor twee loslopende wolven in het park. Twee dieren konden via een kuil onderaan de omheining uit het verblijf komen. Er is geen sprake geweest van een onveilige situatie. Om de dieren in alle rust te lokaliseren, werden bezoekers verzocht om volgens het protocol tijdelijk een binnenlocatie op te zoeken. De situatie was onder controle, de wolven konden dan ook verdoofd worden en zijn weer in hun verblijf gebracht. De bezoekers hebben hun bezoek aan DierenPark Amersfoort weer hervat.
De dieren zijn opgeschrikt door kortdurende werkzaamheden rondom het verblijf. Zij zijn daardoor via een zelfgegraven kuil aan de onderkant van het hekwerk uit het verblijf gekomen. Bij elke diersoort hoort een specifieke vorm van verzorgen. Hier horen specifieke regels bij, waaronder controle aan het verblijf. Elke diersoort vraagt dus om een eigen manier van managen: bij wolven gebeurt dit op andere momenten dan bij bijvoorbeeld tijgers, leeuwen en stokstaartjes. Bij recente controle aan het wolvenverblijf waren er geen gebreken aan de omheining en deze voldoet dan ook aan de gestelde veiligheidseisen. De kuil is dus op zeer korte termijn ontstaan. De omheining van het verblijf wordt hersteld, in de tussentijd verblijven de wolven in een separatieruimte.”

 

Bron: Dierenpark Amersfoort

Cookieinstellingen