Word Buddy en verrijk jouw wereld!

Foto: Buddy to Buddy Amersfoort

Veel nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond hebben vaak weinig contact met Nederlanders. Buddy to Buddy Amersfoort streeft ernaar om elke vluchteling – die in Amersfoort is komen wonen en mee wil doen – een buddy te bieden. De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is om nieuwkomers uit een isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners in Amersfoort bij de opvang van vluchtelingen te vergroten. Na een succesvolle eerste ronde, met 31 gematchte buddykoppels, zal op a.s. 16 oktober een nieuwe groep buddy’s aan elkaar worden voorgesteld.

Van zowel Nederlanders als nieuwkomers zijn er al enthousiaste aanmeldingen binnengekomen. Om de laatste plekken te vullen, wordt voor beide groepen nog een aantal buddy’s gezocht. Word ook buddy en meld je snel aan!

Lastig aansluiting vinden

Samen wandelen, koken, sporten of gewoonweg een kop koffie drinken en gezellig praten. Het lijken kleine en vanzelfsprekende bezigheden, maar dat blijkt voor nieuwkomers lang niet altijd het geval te zijn. De wens om in contact te komen met Nederlanders is er wel degelijk, echter in de praktijk is het vaak lastig voor nieuwkomers om de eerste stap te zetten en aansluiting te vinden. Stichting Buddy to Buddy helpt hierbij, door nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses.

Het buddytraject

Allereerst is er in september een informatieavond waar geïnteresseerden uitleg krijgen over het verloop van het buddytraject en wat er van deelnemers mag worden verwacht. Vervolgens zal Buddy to Buddy proberen om nieuwkomers en Nederlanders die mee willen doen zo goed mogelijk te matchen. Op 16 oktober is de MATCHINGSDAG, de dag waarop de koppels voor het eerst met elkaar zullen kennismaken. Dat is tevens het begin van een periode van vier maanden, waarin zij elkaar beter zullen leren kennen door samen leuke dingen te gaan doen op een vriendschappelijke en gelijkwaardige basis. Na deze vier maanden wordt het traject feestelijk afgesloten met een eindfeest.

Eén persoon kan de link zijn

In de eerste ronde – die afgelopen maart van start ging – hebben we kunnen zien dat vele mooie connecties zijn ontstaan en veel buddy’s er een goede vriend of vriendin bij hebben gekregen. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en daarmee een belangrijke schakel vormen voor nieuwkomers om beter te integreren. Ook kan die persoon een grote bijdrage leveren om vluchtelingen uit hun isolement te halen. Veel buddy’s blijven elkaar ontmoeten na afloop van het buddy-traject van vier maanden, waarbij nieuwe en waardevolle vriendschappen kunnen ontstaan.

Ook buddy worden? Meld je aan!

Iedereen die mee wil doen aan de tweede ronde, 16 oktober 2021 van start gaat in Amersfoort, kan zich aanmelden via www.buddytobuddy.nl/Amersfoort of door een email te sturen naar [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen