De Marathon Amersfoort gaat door

Foto: Harry Prins

De organisatie van de Marathon Amersfoort heeft aangekondigd dat het jaarlijkse hardloopfestijn doorgaat op zondag 17 oktober. Vorig jaar moest Amersfoorts grootste sportevenement worden afgelast vanwege de corona uitbraak. Het zou de tiende editie van de stadsmarathon zijn waar jaarlijks zo’n vijfduizend hardlopers en wandelaars aan deelnemen.

“Dit voorjaar zagen we de bui al hangen en hebben we gekozen voor oktober in plaats van juni”, zegt Jaco Uittenbogaard, voorzitter van de Stichting Marathon Amersfoort. “Met het kiezen voor het najaar hebben we -zoals het er nu naar uitziet- goed geanticipeerd op alle ontwikkelingen. We hebben afgelopen weekeinde alle seinen op groen gezet. Het organisatieteam is volop aan de slag om over twee maanden een mooie tiende editie neer te zetten.”

Volgens Uittenbogaard is het cultureel programma wel enigszins aangepast. “We horen dat deelnemers vooral kiezen voor Amersfoort vanwege het bijzondere parcours dwars door de oude binnenstad en de feestelijkheid op het Eemplein. Maar om de drukte op het Eemplein te beperken hebben we voor deze editie alle muziekoptredens en dj’s verplaatst naar het parcours.” Wat als de overheid straks alsnog besluit om sportevenementen te verbieden, vragen we de voorzitter. “Niemand kan voorspellen hoe het loopt, maar wij hebben alle vertrouwen dat het nu wel door kan gaan. Voor de hardlopers en wandelaars die nog twijfelen om in te schrijven hebben ik een mooie boodschap: mochten wij onverhoopt toch moeten annuleren, dan storten wij het inschrijfgeld gewoon terug.”

Inmiddels is de speciale jubileummedaille al in productie en kan met het inschrijven ook het nieuwe T-shirt worden besteld. Op dinsdag 14 september sluit de inschrijving. Uittenbogaard: “Wij zorgen ervoor dat de startnummers in de week voor de marathon bij de deelnemers thuis op de mat vallen. Zondag 17 oktober om klokslag 9 uur zal het eerste startschot worden gelost.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen