Vanaf vandaag nieuw model identiteitskaart

Foto: Rijksoverheid

Er is vanaf vandaag een nieuw model van de identiteitskaart, met een aantal nieuwe kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en een QR-code met het burgerservicenummer op de achterkant. Hiermee voldoet de kaart aan de Europese verordening voor ID’s.

De introductie van het nieuwe model heeft geen gevolgen voor de huidige identiteitskaarten: die blijven geldig. Zodra een identiteitskaart verlengd moet worden en u  een nieuwe kaart hebt aangevraagd, ontvangt u het nieuwe model. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens staat voor een veilig en betrouwbaar identiteitsdocument om misbruik, fraude en vervalsing te voorkomen.

Veilige kaart

‘De Nederlandse identiteitskaart stond internationaal al hoog aangeschreven. Onze experts zijn vertegenwoordigd in internationale werkgroepen en volgen de laatste ontwikkelingen. We hebben de kans gegrepen om in dit nieuwe model een aantal vernieuwingen door te voeren. Dit deden we in nauwe samenwerking met onze leverancier,’ aldus Algemeen directeur Rhodia Maas.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen