Jantje Beton zoekt meest speelvriendelijke gemeente

Foto: Pixabay

Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De gemeente met de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten ontvangt uiteindelijk de Jantje Beton Prijs. Een voorwaarde is ook dat op dit gebied pro actief wordt samengewerkt met kinderen en jongeren.

Jantje Beton zet zich al sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van de organisatie. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven, is de boodschap van Jantje Beton.

In de schijnwerpers

Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare (speel)posities is dat vaak helemaal niet mogelijk. De gemeente die aan kan tonen dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten buitenspelen komt in aanmerking voor de Jantje Beton Prijs en wordt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 24 november in de schijnwerpers gezet. Bij de prijs hoort ook een ‘unieke beeltenis van Jantje Beton die op een prominente plek geplaatst kan worden’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen