LaVuelta033 toertochten en klimtijdrit afgelast

Deelnemer aan de klimtijdrit Hugo de Grootlaan tijdens LaVuelta033 editie 2020
Foto: Harry van 't Veld

De organisatie van LaVuelta033 heeft besloten het wielerevenement met toertochten en een klimtijdrit voor fietsers en steppers van zondag 22 augustus te annuleren. Volgens Gert-Jan Nederend, voorzitter van de Stichting Wielerpromotie, is het evenement geannuleerd vanwege de nog geldende regelgeving rondom Corona.

“In de huidige situatie zijn we genoodzaakt allerlei programmaonderdelen zoals de open dag en diverse clinics te schrappen”, zegt Nederend. “Ons werd verzocht de deelnemers te controleren op een gezondheidsverklaring en er moest afstand gehouden worden voor en na de starts. Met deze maatregelen verdwijnt de sjeu van het evenement vinden we. Samen sporten en samen nagenieten is gewoon nog niet mogelijk. Uiteraard willen we alleen een evenement organiseren als dat veilig kan, zonder enig risico op verspreiding van het virus. Sneu natuurlijk voor de inschrijvers en ook sneu voor ons, want inmiddels hebben wij al het nodige geïnvesteerd.” Volgens Nederend zijn alle deelnemers die zich hadden ingeschreven geïnformeerd en wordt het inschrijfgeld aan de deelnemers teruggestort.

Het team van Nederend gaat nu alle energie steken in het organiseren van een het wielerweekeinde in 2022, want inmiddels is bekend geworden dat de start van de Ronde van Spanje medio augustus 2022 in Nederland plaatsvindt. Met een ploegentijdrit en etappes vanuit Utrecht, Breda en Den Bosch. Amersfoort is doorkomstgemeente van de etappe op de tweede dag van de Ronde van Spanje.

Reacties