Onthulling plaquette oliemolen de Rijzende Zon

Wethouder Roald van der Linde heeft op maandagmorgen 12 juli de plaquette van de voormalige Oliemolen “De Rijzende Zon” onthuld die te zien is in het parkje naast het gebouw “Eemerald” aan de Eemlaan tegenover Zandfoort aan de Eem.

De Plaquette van de voormalige Oliemolen “De Rijzende Zon” is in opdracht van de Stichting Vrienden van de Eemhaven gemaakt om een blijvende herinnering aan de historische Oliemolen zichtbaar te maken voor een breed publiek. Laurens Olieman, secretaris van de Stichting Vrienden van de Eemhaven nam een aantal jaren geleden het initiatief om de historische Oliemolen te laten herbouwen op de plaats waar inmiddels de “Eemerald” is gebouwd. Het ontwerp en de plaquette zijn gemaakt door Thijs Trompert en Frans Ottink.

Olieman zal kort iets over de geschiedenis van de molen en de vervaardigde plaquette vertellen. Onder meer de gemeente Amersfoort, Latei en Heijligers hebben de vervaardiging en de plaatsing van de plaquette financieel mogelijk gemaakt. Vervolgens zal wethouder Roald van der Linde de plaquette onthullen en enkele woorden tot de aanwezigen spreken.

De Stichting Vrienden van de Eemhaven (SVE) en de Stichting Industrieel Erfgoed in de Stad Amersfoort (SIESTA) maken bij die gelegenheid kort (nader) kennis met wethouder Roald van der Linde en bieden hem het resultaat van hun burgerinitiatief aan in de vorm van het inspiratieboek getiteld “Vanaf de Eem gezien”. Het Inspiratieboek is onder meer geschreven om met de vele opgetekende ideeën en suggesties rekening te houden bij de ontwikkeling van de Kop van Isselt en het gemeentelijke project “langs Eem en Spoor”.

Reacties

Cookieinstellingen