Symbolische start van een uniek scholenproject in Schothorst

Foto: Google Street View

Op dinsdag 13 juli 2021 wordt er op symbolische wijze gestart met de sloop van OBS De Zevensprong van Stichting Meerkring in de wijk Schothorst, Amersfoort. De officiële sloop gaat deze zomer van start. De sloop van De Zevensprong is het startschot van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) d.m.v. een uniek scholenproject en bestuurlijke samenwerking van scholen in de gemeente Amersfoort.

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat sommige gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. In de nieuwbouwwijk Schothorst zijn er zeven scholen die vervangen moeten worden. Deze zeven scholen vallen onder vier schoolbesturen: Stichting Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder), KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd). De vier schoolbesturen sloegen de handen ineen. Christian van den Brink, lid van bestuur van Stichting Meerkring: “We zijn enorm trots op deze manier van samenwerken met de andere schoolbesturen. Medio 2024 hopen we de ontwikkelingen in Schothorst af te ronden en de wijk een nieuwe impuls te geven met vier mooie, flexibele, functionele en duurzame schoolgebouwen.”

De symbolische start van de sloop

De symbolische start van de sloop van OBS De Zevensprong vindt plaats op dinsdag 13 juli 2021 om 14.30 uur op het schoolplein van De Zevensprong aan het Bruispad 1 in Amersfoort. Wethouder Fatma Koser Kaya verricht samen met een aantal kinderen de eerste symbolische handeling van de sloop. Pers is van harte uitgenodigd om bij de feestelijke start van de sloop aanwezig te zijn.

Na de zomer van 2022 opent het hagelnieuwe Kindcentrum De Kei haar deuren. In dit Kindcentrum vestigen zich de gefuseerde scholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring tezamen met kinderopvangorganisatie Ska. Tot die tijd worden de lessen gegeven op een doorschuiflocatie aan het Koning Karelpad.

Reacties

Cookieinstellingen