Jongeren ontdekken de wereld van mobiliteit met T is for Tech (video)

Foto:

Vrijdag 2 juli organiseerde T is for Tech een inspirerende experience voor vmbo leerlingen die meer willen weten over de mobiliteitsbranche.

Het programma was bij de Pon dealer. Hier werden de jongeren uitgedaagd om checks uit te voeren bij verschillende voertuigen. De ultieme kans om talenten te ontdekken.

Talent

Op de vmbo-scholen ontmoet je ze dagelijks: jongeren met gevoel en talent voor techniek. Vaak zijn die talenten al lang zichtbaar voor de mensen om hen heen en zijn zij vol passie bezig om de diverse werelden van techniek te ontdekken. “Om te ontdekken welke talenten je hebt, moet je op onderzoek uit. En hoe kunnen wij onze jongeren hier nu beter bij helpen dan hen de kans te geven om ervaringen op te doen?” aldus Andries Bosman, docent mobiliteit bij het Van Lodenstein College.

Mobiliteit Experience

Daarom hadden de regionale vmbo scholen samen met het technisch bedrijfsleven uit de omgeving de handen ineen geslagen om  leerlingen kennis te laten maken met de dynamische techniek uit de wereld van mobiliteit. Tien (door corona maar zo weinig) leerlingen van vijf vo scholen deden mee.

Sterk staaltje techniek

Techniek heeft behoefte aan talententen, die het gaan maken in de toekomst. Techniek heeft een toegevoegde waarde, waar iedereen trots op is. “We zijn zeker trots op de samenwerking met het bedrijfsleven, samen hebben we een mooi programma neergezet waarmee we de jongeren zullen inspireren en verrassen.”, zei Petra Posthouwer van het Corlaer College, een van de initiatiefnemers van de experience.

Reacties

Cookieinstellingen