Prijsuitreiking: creatieve fietsideeën Amersfoort

Foto: Provincie Utrecht

Gedeputeerde Schaddelee bezocht op donderdag 1 juli de gemeente Amersfoort op uitnodiging van de Utrecht Bike Community. Schaddelee sprak over het ‘Nationaal Toekomstbeeld Fiets’ en overhandigde prijzen voor de meest inspirerende ideeën die hiervoor zijn ingediend.

De bijeenkomst begon uiteraard met een mooie fietstocht door Amersfoort via hotspots naar de Prodentfabriek. Na de fietstocht was er binnen een doorkijk naar ‘Amersfoort en de fiets’ met onder andere het Keistad Fietsfestival en de fietsdocent/coach uit Amersfoort. Gastheren wethouder van Amersfoort Roald van der Linde en gedeputeerde Arne Schaddelee spraken over de regionale inbreng en impact van het Nationaal Toekomstbeeld Fiets. “De ambities bij gemeente Amersfoort voor de fiets zijn hoog. Zo worden komende jaren zes doorfietsroutes gerealiseerd in de provincie, waar de regio Amersfoort veel voordeel van heeft. Veiligheid, leefbaarheid en fietscomfort staan hierbij centraal. Zo kunnen we mensen steeds meer overtuigen om de fiets te pakken.”

Nationaal Toekomstbeeld Fiets

Het Nationaal Toekomstbeeld Fiets laat zien welke investeringen in fietsinfrastructuur en fietsstimuleringsmaatregelen op de korte en lange termijn nodig zijn op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Vanuit de provincie en gemeenten is hard gewerkt aan een eerste aanzet voor de provincie Utrecht, maar we vinden de expertise en visie van andere professionals uit de regio ook ontzettend belangrijk. Met die reden heeft de Utrecht Bike Community eerder dit jaar een prijsvraag uitgezet met de vraag: ‘Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?”

Arne Schaddelee overhandigde op 1 juli de prijzen aan de top 3 meest onderscheidende en inspirerende ideeën. De winnende ideeën zijn: Kasper Hanenbergh met het Fietsersmuseum, Deodaat Boer met Fietsverliesuren en op nummer 1: Martin Verspeek met Kinderen springen op de Fiets. Utrecht Bike Community in het jurycommentaar: Hun creatieve en innovatieve ideeën leveren nieuwe inzichten op en zijn een waardevolle toevoeging in de totstandkoming van het Toekomstbeeld Fiets voor deze regio. Het laat zien waar volgens ondernemers, ervaringsdeskundigen en idealisten de prioriteiten, urgentie en wensen liggen.

Bron: provincie Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen