Goede doel LaVuelta033: leenfietsen voor de jeugd

Foto: Harry van 't Veld

De LaVuelta033 klimtijdrit is dit jaar uitgebreid met een viertal toertochten. “Uiteraard staat ook de klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan voor zondag 22 augustus weer op het programma”, zegt Gert-Jan Nederend van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort. “Maar dit jaar organiseren we ook een viertal toertochten. Een met bordjes uitgepijlde route van 30 kilometer rondom de stad en routes van 60, 90 en 120 kilometer over onder meer de Utrechtse Heuvelrug.”

“Volgend jaar doet het peloton van de Ronde van Spanje eindelijk Amersfoort aan en gaan we onze stad een heel weekend laten kennismaken met fietsen en Spaanse cultuur”, zegt Nederend. “Zondag 22 augustus aanstaande is alvast een leuke opwarmer.” Alle routes starten en finishen op de wielerbaan van Sportpark Zielhorst. In het stuurbordje dat de deelnemers ontvangen –en mogen houden- zit een chip waarmee de deelnemers aan de voet en op de top van de Hugo de Grootlaan worden geregistreerd. “Zo komt je automatisch in het Amersfoorts Bergklassement!”, zegt Nederend. “Deelnemen aan de toertochten kan op dikke banden, racefietsen, ligfietsen, e-bikes en zelfs op steps. En alle deelnemers zijn na de finish welkom op het erepodium voor een foto.”

Bij inschrijven voor LaVuelta033 kan gelijktijdig een klein bedrag worden overgemaakt ten bate van het goede doel van dit jaar: het vervangen en opknappen van leenfietsen voor Wielervereniging Eemland. Nederend: “Deze fietsen zijn bestemd voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar, kinderen die graag willen beginnen met wielrennen maar die niet over een eigen fiets kunnen beschikken.” Op 22 augustus wordt bekend gemaakt hoeveel is opgehaald voor dit goede doel. Voorinschrijven voor LaVuelta033 kan nog t/m 15 augustus.

 

Reacties