Vierde editie Obstaclerun Amersfoort op de Dekzandrug

Foto: Obstaclerun Amersfoort

Op zondag 4 juli wordt de 4e editie van de Obstaclerun Amersfoort georganiseerd. Het klim- en klauterevenement over gigantische opblaasobstakels vindt -net als afgelopen jaar- plaats op ‘de Dekzandrug’, het grote vliegerveld tussen Kattenbroek en Park Schothorst. Organisator Floor Visser is blij dat het gelukt is enkele nieuwe hindernissen naar Amersfoort te halen.

“We hebben dit jaar een paar uitdagende obstakels extra”, zegt Floor Visser. “Neem de Pole Run, waarbij je zoveel mogelijk palen moet ontwijken om de andere kant te halen. Of de Spinning Wheel, echt een primeur. Een klein doolhof waarbij twee deelnemers tegelijk moeten proberen om de overkant te halen. En dan hebben we dit jaar de uitdaging voor alle runners: de Running Hills, de eerste schuin omhoog lopende opblaasbare stormbaan!”

De Obstaclerun kent twee afstanden; een korte run van 2,1 kilometer met 10 obstakels en een ‘lange’ run met 11 obstakels, waaronder de ‘Basejump’ die pal voor het Groene Huis wordt geplaatst. Afgelopen jaar heeft de organisatie laten zien dat het populaire buitensportevenement voor het hele gezin veilig kan worden georganiseerd zonder aan sfeer en sportiviteit in te boeten. De keuze voor de Dekzandrug en een ruimer opgezet programma maken het mogelijk de startgroepen kleiner te maken en het evenement soepel te laten verlopen.

Reacties