Synchroon en Trebbe starten bouw Wonen in Forza! Amersfoort

Eerste paal wonen in forza
Foto: Trebbe Groep B.V.

15 juni jl. werd de eerste paal geboord voor Wonen in Forza! in het Hogekwartier in Amersfoort. Wonen in Forza! is het nieuwste deelplan in de wijk Hogekwartier in Amersfoort en omvat in totaal 45 eengezinswoningen en 15 appartementen.

Het Hogekwartier, totaal 830 woningen, is de nieuwste stadswijk van Amersfoort en Wonen in Forza! Is het sluitstuk van het totale herstructureringsplan Hogekwartier, dat onderdeel is van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Portaal en de Alliantie en heeft als doel om het leven in de wijken en gebieden prettiger te maken. Synchroon en Trebbe geven invulling aan de laatste twee bouwvelden door goede, duurzame koopwoningen te realiseren voor een brede doelgroep.

Henri van Dam, directeur bij Synchroon: “Wij zijn blij dat de bouw van Wonen in Forza is gestart. Het project past uitstekend bij onze ambities om toonaangevend te zijn in gebiedsontwikkeling: Een groene wijk met duurzame woningen, duurzame mobiliteit en de gezellige binnenstad van Amersfoort op fietsafstand. Een mooi project waar jong en oud straks heerlijk kan wonen.”

Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “Het is mooi dat we naast de 154 woningen die we al gerealiseerd hebben, we nu ook het sluitstuk van deze herstructurering voor onze rekening mogen nemen. Wij kijken uit naar voorspoedige bouwtijd en een succesvolle afronding van Hogekwartier in Amersfoort.”

Over Wonen in Forza!

Wonen in Forza! is het nieuwste deelplan in de wijk Hogekwartier in Amersfoort. Hier worden gefaseerd 45 eengezinswoningen en 15 appartementen gerealiseerd. Samen vormen deze woningen en het appartementenblok een harmonieuze buurt met veel ruimte voor groen. De woningen en appartementen hebben een eigen karakter en moderne architectuur dat zich laat kenmerken als eenheid in verscheidenheid. De woningen worden uitgevoerd in twee verschillende woningtypen en drie verschillende gevelconcepten. Het appartementencomplex krijgt een eigen uitstraling dat aansluiting heeft op de woningen. De verantwoordelijk architecten voor de invulling van deelgebied 4 en 7a zijn MNNR architects en BDG architecten met KCAP als supervisor voor het volledige plan. Door de verschillende type woningen en appartementen is Wonen in Forza! bereikbaar voor een brede doelgroep; van alleenstaande tot starter, van gezin tot senior.

Duurzaam Wonen in Forza!

Vanzelfsprekend zijn de woningen en appartementen duurzaam en toekomstbestendig. Dit wordt bereikt door onder andere een warmtepomp, hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen.

Wonen in Forza! in Hogekwartier Amersfoort

Wonen in Forza! is gelegen in de wijk Hogekwartier in Amersfoort. Hogekwartier maakt onderdeel uit van het stedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt en ligt op slechts  5 fietsminuten afstand van het historische stadscentrum van Amersfoort. Het doel van Amersfoort Vernieuwt is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken. Niet alleen op het gebied van wonen, maar ook het samenleven en het toevoegen van voorzieningen in de wijk is onderdeel van dit programma.

Over de ontwikkeling en de bouw

Synchroon nam de locatie in ontwikkeling en verkocht de woningen in twee fases. Inmiddels zijn alle woningen en appartementen verkocht. Trebbe neemt de realisatie ter hand. De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart en omvat 28 grondgebonden woningen en 15 startersappartementen. De tweede fase omvat de resterende 17 woningen en start naar verwachting later dit jaar.

Team Wonen in Forza! Bestaat uit Synchroon, Trebbe, De Alliantie, MNNR architect, BDG Architecten, KCAP en de gemeente Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen