Miray uit Turkije zoekt een warm thuis in omgeving Amersfoort

Miray - 15 jaar
Foto: Travel Active

Eind augustus is het zover! Tientallen scholieren van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Turkse Miray. Voor haar wordt gezocht naar een gastgezin dat deze enthousiaste studente een warm thuis kan bieden.

Wie is Miray?

De 15-jarige Miray noemt zichzelf een makkelijke kletser, vrolijk, ambitieus en verantwoordelijk. Ze volgt balletlessen en heeft vroeger ook gebasketbald en getennist. Ze wordt er blij van als ze mensen om wie ze geeft zie lachen. Miray speelt piano en is ook erg geïnteresseerd in fotografie en psychologie. Het is haar droom  om later dierenarts te worden en ze zegt alles te doen om dat te bereiken. Iets waar ze erg benieuwd naar is zijn de fietspaden, zo slim dat jullie dat hebben. Hier in Turkije fiets ik ook graag samen met mijn vrienden. “Ik kan niet wachten om meer over mijn gastgezin te weten komen en deze bijzondere ervaring met jullie te delen. Ook ben ik jullie dankbaar voor deze kans!” Benieuwd naar Miray? Bekijk het profiel van Miray hier.

Familie Van Boxmeer-Aanraad ging u voor

De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. “Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn de meeste Italianen dat. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden,” vertelt gastmoeder Karen. “En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving en in een totaal nieuw gezin!”

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In de ogen van Travel Active kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van de Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team per mail naar  [email protected], of bel 085-222 48 10 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Reacties

Cookieinstellingen