Robin loopt vijf marathons in vijf dagen

Foto: Robin Imthorn

Robin is marinier en nam deel aan twee uitzendingen naar Afghanistan. Door wat hij hier meemaakte liep hij PTSS op. Een ziekte die niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn gezin op de kop zette. Zijn herstel was een strijd van eenzaamheid, onbegrip en schaamte. En dat wil hij niet meer. Met zijn actie five five out wil hij mentale gezondheid bespreekbaar maken. Helemaal in een cultuur waarin dat niet vanzelfsprekend is.

Five Five Out

Door open te zijn over wat hij zelf heeft meegemaakt wil Robin het taboe doorbreken en anderen de kracht en moed geven ook open te zijn. Daarnaast wil hij organisaties het belang te laten inzien dat een werkomgeving zonder oordeel en een helpende hand daaraan toe bijdragen. Zijn project krijgt de naam five five en hiermee wil Robin geld inzamelen voor drie organisaties (Surfivor, Stichting PTSS en Commando & Family Support) die zich bezig houden met PTSS, bewegen en het thuisfront. Deze naam is niet voor niets gekozen. Five five is een term uit de militaire communicatie wat betekent ‘ik versta je perfect’.

211 kilometer

Om zijn actie kracht bij te zetten loopt Robin vijf marathons in vijf dagen tijd. Een half jaar aan voorbereiding ging hier aan vooraf. Afgelopen vrijdag is Robin in Amsterdam van start gegaan met de eerste etappe van de Mariniersbrug in Amsterdam naar de Bernard Kazerne in Amersfoort. Een route van ruim 45 kilometer, die hij hardlopend af heeft gelegd. Zaterdagochtend werd er gestart in Amersfoort en liep de route via de marinierskazerne Van Braam Houckgeest in Doorn en de Grebbelinie naar de Sherman Tank die aan de Generaal Hackertlaan in Ede staat.
De route van zondag gaat van Ede, via Arnhem naar Nijmegen. Op zijn weg doet hij belangrijke militaire punten aan, zoals het Airborne museum in Oosterbeek. Maandag loopt Robin van de kazerne in Oirschot via Gilze Rijen naar de KMA in Breda en hij eindig dinsdag 22 juni op de Van Gendtkazerne in Rotterdam.

Wil je Robin steunen in zijn actie? Ga dan naar zijn actiepagina.

Reacties

Cookieinstellingen