Maatschappelijke partners slaan handen ineen voor een Rookvrij Amersfoort

Foto: Pixabay

Een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien is niet langer een ideaal. Die rookvrije wereld komt hoe dan ook steeds dichterbij. Maar dat gaat niet vanzelf. Veel ouders, vrijwilligers, artsen, bestuurders maar ook kinderen zetten zich in voor een Rookvrije Generatie. Iedereen kan iets doen. Met een serie van Stadsdialogen én concrete acties in de wijken willen verschillende maatschappelijke partners bijdragen aan een Rookvrij Amersfoort.

Interactieve online talkshow ‘Amersfoort Rookvrij’

Op dinsdag 15 juni gaat de campagne van start met de interactieve online talkshow ‘Amersfoort Rookvrij’. Geen saai webinar zoals zovele, maar een sprankelende talkshow, gepresenteerd door leefstijl influencer en huisarts Tamara de Weijer. Vanuit de SDGHUB Studio gaat zij in gesprek met artsen, vrijwilligers uit de wijken, verstokte en voormalig rokers en natuurlijk het publiek! Zo vertelt Michael Rutgers, (directeur Longfonds), over nut en noodzaak van rookvrij opgroeien. Annemarie Jongedijk, (Sportkoepel SRO) laat zien welke kansen er liggen voor meer rookvrije plekken en hoe je dat samen met buurtgenoten kunt realiseren. Huisarts Karel Bos, neemt ons mee in de dagelijkse praktijk met persoonlijke ervaringen van verstokte (ex-)rokers en enthousiaste vrijwilligers uit de wijk.

Netwerken & concrete actie

Alleen samen maken we Amersfoort Rookvrij. Daarom is het van belang om met elkaar in gesprek te gaan. Ervaringen te delen, tips uit te wisselen en samen met buurtbewoners, ervaringsdeskundigen en experts de handen ineen te slaan voor een rookvrije generatie. Tijdens stadsdialoog ‘Amersfoort Rookvrij’ is daar ruimschoots gelegenheid voor. Na afloop van de talkshow kan je op de virtuele netwerkvloer verder praten met experts en buurtbewoners. Ga in gesprek met een van de huisartsen of praktijkondersteuners over stoppen met roken, bespreek met GGD en wijkteam wat jij kan doen om jouw omgeving rookvrij te maken of deel jouw ervaringen met de andere deelnemers. Met een enkele muisklik wissel je van tafel en gesprekspartner.

Wijkgericht vervolg

De stadsdialogen ‘Amersfoort Rookvrij’ zijn het startpunt voor verschillende wijkgerichte acties om stap voor stap, wijk voor wijk, Amersfoort Rookvrij te maken. Zo zijn er via de website AmersfoortRookvrij.nl verschillende toolboxen te downloaden, wordt je geïnformeerd over activiteiten bij jou in de buurt en worden er samen met GGD, Huisartsen Eemland en wijkteams (online) spreekuren georganiseerd.

Maatschappelijke partners slaan handen ineen

Rookvrij Amersfoort is een initiatief van Huisartsen Eemland, GGD Regio Utrecht en SDGHUB Nederland. Samen met het Longfonds, Zilveren Kruis, SRO en Gemeente Amersfoort gaan zij de komende maanden aan de slag om Amersfoort, stap voor stap, wijk voor wijk, Rookvrij te maken.

Meer informatie en aanmelding ga naar: https://amersfoortrookvrij.nl

Reacties

Cookieinstellingen