Stop jij vandaag met roken?

Foto: Pixabay

Vandaag, 31 mei, is het Wereld Niet Roken Dag. Elk jaar staan we op deze dag stil bij de gevolgen van roken en de voordelen van stoppen. Een goede dag om jouw stoppoging te beginnen! Blijf jij ook rookvrij op 31 mei?

De Wereld Niet Roken Dag is in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) in 1987 om aandacht te schenken aan de gevaren van roken. Wereldwijd worden rokers op deze dag aangemoedigd om (ten minste één dag) te stoppen met roken.

Wist je dat één dag stoppen je al gezonder maakt? Na een dag is alle nicotine en koolmonoxide uit het lichaam. Koolmonoxide is een van de schadelijkste stoffen in rook. De temperatuur van je handen en voeten worden weer normaal (minder koud). En je zal al wat beter kunnen ruiken en proeven. Ben je benieuwd naar wat stoppen met roken op de lange termijn met je lichaam doet? Kijk dan eens op de website van Puur Rookvrij.

Rook je nog? Bereid jezelf dan voor op een stoppoging. Wil je stoppen? Start met stoppen op deze dag. Al gestopt? Steun een ander in zijn/haar stopproces. Kijk op de website van Ik Stop Nu voor tips over de voorbereidingen, stopadviezen en hoe je een ander kan helpen.

Reacties

Cookieinstellingen