McDonald’s helpt De Vosheuvel aan een frisse start

Foto: McDonald’s

Na ruim 5 maanden mag Stadsboerderij De Vosheuvel eindelijk weer bezoekers ontvangen. Reden voor de organisatie achter de drie McDonald’s restaurants in Amersfoort om De Vosheuvel na deze moeilijke periode een steuntje in de rug te geven. McDonald’s Amersfoort beschouwt de Stadsboerderij namelijk als een belangrijke ontmoetingsplaats voor jong en oud en vandaar dat besloten is om voor een periode van 2 weken al het voer voor de dieren te sponsoren. Vanmorgen ontving de beheerder van de Stadsboerderij, Peter Coenen, uit handen van de Marketing Manager van McDonald’s Amersfoort, Hans Moree, een mooie waardecheque.

Sinds 14 december afgelopen jaar was de strenge lockdown van toepassing en dat betekende ook voor de Stadsboerderij dat de deuren gesloten moesten blijven. Voor de boerderij die normaal gesproken duizenden bezoekers per maand mag begroeten was dit echt een harde klap, zeker aangezien de stichting flink afhankelijk is van het bezoek. Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen kon gisteren gelukkig het sein weer op groen. De grootste kostenpost van een dergelijke boerderij is het voeren van de ongeveer 350 aanwezige dieren die uiteraard elke dag meerdere keren hun maaltijd krijgen uitgereikt. Dankzij dit gebaar kan er weer een goede start worden gemaakt.

“Wij zien Stadsboerderij De Vosheuvel als een belangrijke trekpleister voor Amersfoort en dragen deze een warm hart toe. Als goede buur voelen we ons erg verwant met deze kinderboerderij waar al decennia jong en oud vanuit de hele regio Amersfoort een bezoek komen brengen”, vertelt Roderick Somers, de Franchisenemer van McDonald’s Amersfoort. “We hebben in één van onze restaurants een dame werken die naast haar werk bij ons ook vrijwilliger is bij De Vosheuvel. Ze vertelt altijd vol trots hoe leuk maar vooral ook belangrijk de boerderij voor Amersfoort is. Mede hierdoor twijfelden we niet en besloten dus iets wezenlijks voor de boerderij te doen. Bij het contact met de beheerder van de Stadsboerderij bleek hoeveel passie hij en zijn team hebben voor het optimaal runnen ervan”, vult Hans Moree aan.

Na heel lang als melkveehouderij dienst te hebben gedaan werd De Stadsboerderij in 1976 gekocht door de gemeente Amersfoort om echt als boerderij te gaan fungeren waarbij publiek de gelegenheid kreeg het te bezoeken. In 1997 is de boerderij geprivatiseerd en is het de naam De Vosheuvel gaan dragen. Het dierenbestand bestaan uit koeien, ezels, pony’s, varkens, geiten, schapen, pluimvee en diverse soorten vogels. Het team wat de dieren verzorgd en de boerderij draaiende houdt bestaat naast de beheerder uit 50 vrijwilligers en stagiaires van de vakopleiding dierverzorging. Voor bezoekers is er altijd veel te doen en het mooie is dat kinderen ook echt interactie met de dieren hebben. Waar je in een dierentuin kijkt naar de dieren kan er op de Stadsboerderij mee geknuffeld worden.

Een vruchtbare samenwerking dus tussen de restaurants van de bekende hamburgerketen in Amersfoort en de Stadsboerderij De Vosheuvel!

Reacties

Cookieinstellingen