Amersfoort World Jazz Festival start kaartverkoop 26 juni

Foto: Nico Brons

Na 42 gratis edities gaat het Amersfoort World Jazz Festival voor het eerste volledig met kaartverkoop werken. Hiervoor is gekozen in verband met de covid-maatregelen en de beperkte beschikbare capaciteit die hiermee samenhangt.

De kaartverkoop start op zaterdag 26 juni 2021 via de website. Abonnees op de nieuwsbrief krijgen twee dagen eerder de mogelijkheid hun kaarten aan te schaffen. De complete line up staat vanaf nu op www.amersfoortjazz.nl

Dutch Jazz Release Stages

De (binnen)concerten in de Observant en Podium Kosmik kosten €10,- per middag / avond waar men twee concerten kan bijwonen. Deze concerten worden georganiseerd van 5 tot en met 15 augustus.

Lieve Vrouwekerkhof

Voor de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof van 12 t/m 15 augustus wordt €15,- per kaart gerekend voor een plek op het ‘Amersfoort World Jazz Terras’ voor een tijdsblok. Deze kaart kan de bezoeker ter plekke inwisselen voor een horeca voucher van €15,- dat in de weken daarna besteed kan worden bij de horeca in de Amersfoortse binnenstad. Op deze manier voelt ‘Amersfoort World Jazz Festival’ voor de bezoeker toch nog steeds een beetje gratis. Tevens hoopt de organisatie op deze wijze een positieve bijdrage te leveren aan de horeca in de stad.

Ook kan er een plek gereserveerd worden op het terras van de horecagelegenheden aan het Lieve Vrouwekerkhof. Zij hebben ieder een eigen arrangement samengesteld. Het reserveren van deze kaarten verloopt ook via de website van Amersfoort World Jazz.

De organisatie verwacht veel animo voor de kaarten maar OP=OP. Ook is het niet mogelijk zonder toegangskaart dan wel een reserveringsbewijs bij de horeca op het Lieve Vrouwekerkhof een concert bij te wonen.

Line-up

Dit jaar is de International Artist in Residence de Poolse saxofonist en festivaldirecteur van Szscecin Jazz Sylwester Ostrowski. Deze muzikant is in Nederland nog niet zo bekend, maar wereldwijd allang geen onbekende meer. Hij tourde jarenlang door Japan met Makoto Kuriya en werkte met klinkende namen als Wynton Marsalis, Keyon Harrold en Darius Brubeck. Tijdens het festival zal hij onder meer spelen met het Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Liquid Spirits, Jazzorchestra of the Concertgebouw en bij Tribute to Jazz at the Philharmonic.

Verdere informatie omtrent de line-up vindt u op www.amersfoortjazz.nl.

Throwback concerts

In de komende periode presenteert het festival elke zondagochtend om 10:30 de meest prachtige concerten op het YouTube-kanaal. De afgelopen edities heeft Amersfoort Jazz een schitterend archief opgebouwd met legendarische concerten die ze graag met het publiek willen delen.

Jazzconfessions

Het promotieteam is keihard aan de slag gegaan voor jullie om alles te weten te komen van de artiesten die tijdens het festival gaan optreden. Zij hebben een mobiele studio gemaakt, waarin artiesten langskomen, maar zijn ook coronaproof op visite gegaan. Eten de artiesten liever voor of na het optreden? Spelen ze liever een ballad of een uptempo stuk? En wat zijn voor hen de ideale omstandigheden om te spelen?

De afleveringen van “Jazzconfessions” zijn elke dinsdag te zien via de socials: Facebook en Instagram.

Reacties

Cookieinstellingen