Moeder Maria wordt bezongen door Wendy Roobol

Foto:

Op zaterdagavond 5 juni om 19.00 uur staat de geloofsgemeenschap Sint Martinus in Hoogland op een bijzondere manier stil bij de Moeder van alle Moeders, of gewoon Maria?

Wie is deze vrouw die voor zovelen een troost en inspiratie is? Waarom spreekt ze zo tot onze verbeelding? Maria is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. Ze is de meest afgebeelde persoon op aarde en geen enkele vrouw is zo vaak bezongen als zij.
In een intieme viering neemt professioneel sopraan Wendy Roobol ons mee door het leven van Maria. Wendy gaat op zoek naar antwoorden op de vraag waarom Maria nog steeds zoveel betekent voor veel mensen, religieus of niet. Via verhalen, gesproken tekst en 17e-eeuwse muziek voor zangstem wordt Maria in de schijnwerpers gezet. Na afloop heeft u wellicht een ander of completer beeld van Maria. Arjen Verhage begeleidt Wendy op een basluit.

Trek iets warms aan en beleef deze unieke viering mee in de buitenlucht. Er zijn beperkt stoelen beschikbaar. Reserveer daarom snel bij de gastdames in de Pastorie op doordeweekse dagen van 9-12 uur (033-4801223) of via het Reserveringssysteem vieringen. De viering vindt plaats in de pastorietuin en duurt ongeveer 75 minuten. Bij minder mooi weer wordt uitgeweken naar de Martinuskerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen