033fotostad start Galerie Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof

Foto: Cara Louwman

Sinds mei 2021 heeft 033fotostad de nieuw opgerichte Galerie Rietveldpaviljoen onder haar dak aan de Zonnehof in Amersfoort. In Galerie Rietveldpaviljoen worden foto’s en fotoboeken verkocht. De collectie bestaat uit fotografische kunst van fotografen die in het Rietveldpaviljoen hebben geëxposeerd. De fotoboekencollectie omvat boeken van Amersfoortse fotografen en Self Publishers United. De collectie is eveneens te vinden op www.033fotostad.com/galerie-rietveldpaviljoen.

In verband met de lockdown is het Rietveldpaviljoen en dus ook de galerie gesloten. De geïnteresseerde fotoliefhebber en koper kan alvast rondkijken in de webshop www.033fotostad.com/galerie-rietveldpaviljoen. Ook de wandelende voorbijganger kan zich laten verrassen door regelmatig wisselend werk in de etalage van Galerie Rietveldpaviljoen. Op dit moment is er in de etalage werk van de fotografen Cas Oorthuys en Cara Louwman te zien.

Fotocollectie

Na elke 033fotostad-expositie in het Rietveldpaviljoen wil Galerie Rietveldpaviljoen de artistieke kwaliteiten van een aantal hedendaagse fotografen langer zichtbaar maken en de collectie hiermee aanvullen. De steeds wisselende collectie omvat onder andere foto’s van Saskia Boelsums, Pascale Hustings, Nicoleta Gabor en vintage foto’s van de fotografen Cas Oorthuys en August Sander.

Fotoboeken

De fotoboekencollectie bestaat uit boeken van Amersfoortse fotografen en Self Publishers United. Self Publishers United is een groep fotografen die in eigen beheer een fotoboek, vaak in gelimiteerde oplage, hebben uitgegeven. De groep is een non-profit organisatie die wordt geleid door de fotografen zelf.

Verkoop

Via de webshop kunnen foto’s en boeken worden gekocht en vervolgens worden opgehaald in Galerie Rietveldpaviljoen. De galerie is gevestigd in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof 8 in  Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen