Sint-Jorispenning voor Egbert Boerma

Foto: Gemeente Amersfoort

Op vrijdag 23 april ontving Egbert Boerma, rector van het Corderius College de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het Amersfoortse onderwijs en zijn maatschappelijke betrokkenheid in diverse nevenfuncties tijdens zijn afscheid op het Corderius College.

Egbert beëindigt per 1 mei 2021 na een dienstverband van ruim 22 jaar zijn werkzaamheden als rector van het Corderius College vanwege pensionering.

Burgemeester Lucas Bolsius: “Egbert Boerma is een markant onderwijsman met een groot hart voor leerlingen, collega’s, het onderwijs en de stad Amersfoort. Hij zette zich in voor een positief en veilig onderwijsklimaat en goede samenwerking tussen de scholen in het voortgezet onderwijs. Steeds hield hij hierbij het belang van goed onderwijs voor ieder kind voor ogen.”

De heer Boerma is voorzitter van de Amersfoortse Contactraad. Hij is de drijvende kracht achter een zelf opgezet Europees Scholennetwerk (ESN), waarbij scholen uit negen landen uitwisselingen organiseren voor leerlingen en medewerkers. In 2006 is de heer Boerma één van de initiatiefnemers en voorzitter van stichting Leergeld Amersfoort. Op zijn initiatief adopteerde de school de jaarlijkse Tocht van Vrees en Hoop en betrok hij leerlingen bij activiteiten van nationaal monument Kamp Amersfoort. Hij is lid van de Rotaryclub Amersfoort-West en stelde zijn school ter beschikking voor de jaarlijkse beroepenmarkt voor leerlingen van middelbare scholen in Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen