Start bouw Meander Centrum voor oncologische zorg

Foto: Meander Medisch Centrum

De bouw van het Meander Centrum voor oncologische zorg is begin april van start gegaan. In het gespecialiseerde centrum kan Meander Medisch Centrum nog betere zorg geven aan patiënten met kanker. Het Centrum voor oncologische zorg komt in het voormalige Symforagebouw aan de achterzijde van het ziekenhuis in Amersfoort en wordt naar verwachting in september 2021 opgeleverd.

Internist-oncoloog Christa van Schaik: “Alle borstkankerpatiënten kunnen in het nieuwe centrum terecht voor hun hele zorgtraject, van diagnose tot en met behandeling en nazorg. Alle chirurgen, radiologen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met borstkanker komen fysiek bij elkaar te zitten. Ook de poliklinieken hematologie en oncologie worden verplaatst naar het centrum. Alle oncologische patiënten die op het spreekuur komen bij de oncoloog of hematoloog hebben vanaf het najaar hun afspraak in het Meander Centrum voor oncologische zorg.”

Zorg op één vertrouwde plek

“De diagnose kanker zet de wereld van patiënten en hun naasten op z’n kop. Meander wil patiënten met kanker niet alleen de beste medische zorg bieden, maar deze zorg ook zoveel mogelijk bieden op één vertrouwde plek die rust uitstraalt”, vertelt internist-oncoloog Joyce van Dodewaard. In lijn met de healing environment principes van Meander is voor het Meander Centrum voor oncologische zorg gekozen voor zachte kleuren, veel daglicht, ruimte en uitzicht op het Meanderpark en de Eem. Er komt een huiskamer waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast biedt een stiltekamer de mogelijkheid voor patiënten en naasten om zich terug te trekken.

Ondersteuningsconsulent

Ook de ondersteuningsconsulenten gaan spreekuur houden in het Meander Centrum voor oncologische zorg. De nieuwe functie van ondersteuningsconsulent (gestart 1 maart jl.) helpt bij het vinden van passende ondersteunende zorg tijdens en/of na de behandeling van kanker. Het kan bijvoorbeeld gaan over vermoeidheid, relaties, emoties, seksualiteit en terugkeren naar het werk. Deze ondersteuning is bedoeld voor patiënten en hun naasten om tijdens en na de behandeling de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden, regie te ervaren en late effecten te voorkomen.

De inrichting van het centrum is ontworpen door Atelier PRO en mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Meander. Bouwbedrijf Schoonderbeek en installatiebedrijf Bectro voeren de verbouwing uit.

Oncologische zorg in Meander

Meander wil de beste oncologische zorg bieden, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de patiënt en volgens de nieuwste inzichten. Naast een hoge kwaliteit staan echt contact, oprechte aandacht, samenwerking en persoonlijke keuzes centraal in de zorg voor oncologische patiënten.

Reacties

Cookieinstellingen