Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz opent eigen Smaakatelier

Foto: Anna Yilmaz

Anna Yilmaz werd in Heel Holland Bakt (2018-2019) bekroond tot de beste thuisbakker van Nederland. Sindsdien heeft ze hard gewerkt aan het realiseren van haar grote droom: een eigen koffie- en taartenzaak. Vanaf volgende week is het centrum van Amersfoort een opvallende hotspot rijker: “Geen carrotcake, bij Anna’s Smaakatelier gaat het nét een beetje anders.”

Anna’s Smaakatelier

“Heel Holland Bakt smaakte, letterlijk en figuurlijk, naar meer”, vertelt de Amersfoortse. “Ik besloot daarom al snel dat ik een eigen zaak wilde openen. Het heeft wat spanning en stress opgeleverd, zo’n verbouwing van een oud pakhuis in één van de mooiste straatjes van Amersfoort, maar het resultaat is dat allemaal dubbel en dwars waard. Bij Anna’s Smaakatelier staat taart centraal, maar je kunt er ook terecht voor een uitgebreide lunch, een snelle bak koffie en zelfs voor masterclasses en privéfeestjes in de Woonkamer van Anna, een aparte ruimte. Het is een plek waar ik eindeloos kan bakken en proeven én waar ik mensen nieuwe smaken kan laten ontdekken.”

Ontdek nieuwe smaken

“Op onze kaart vind je namelijk taarten en lunch met nét een vleugje anders”, licht de gediplomeerd patissier toe. “De zaak is zoals ik ben: Nederlands en Turks. Niet alleen de kaart is afwisselend, ook ons team en de hele zaak zijn lekker divers. Van alles wat, daar hou ik wel van. Het is een beetje alsof je een koffiezaak in Istanboel binnenstapt, maar dan in de oerAmersfoortse binnenstad.”

De feestelijke opening

“Het liefst geef ik meteen iedereen een rondleiding, maar daar moeten we nog even mee wachten.” De burgemeester van Amersfoort opent Anna’s Smaakatelier officieel op vrijdag 23 april. Altijd al eens willen weten hoe dat smaakt, zo’n taart van Anna? Hongerige bezoekers moeten nog even wachten tot Koningsdag: op dinsdag 27 april opent het Smaakatelier feestelijk met oranje tompoucen en – natuurlijk – met Anna’s signature taarten.

Je vindt Anna’s Smaakatelier op Grote Sint Jansstraat 4 in Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen