Let op, de zomertijd gaat weer in

Foto: Nieuws.nl

Het is lente en dus is het tijd dat de klok weer wordt verzet. Gelukkig hoef je hiervoor geen spierballen te hebben.

Door Sam Fish

Het verzetten van de klok gebeurt in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart. Hij gaat dan een uur vooruit. Om 02.00 uur wordt het dan 03.00 uur. Een korter nachtje dan we gewend zijn dus, maar de perfecte smoes om gewoon wat langer in bed te blijven liggen. Daar komt bij dat we dan overschakelen naar de zomertijd en dat klink al een stuk leuker dan wintertijd. Nu maar hopen dat het weer ook mee gaat werken.

Overigens is het niet alleen een korter nachtje. Het verzetten van de klok houdt ook in dat op zaterdagavond de avondklok een uurtje korter duurt. Dat is vanaf woensdag 31 maart overigens de nieuwe norm. Dan gaat de avondklok niet meer in om 21.00 uur, maar om 22.00 uur. Dit komt door de zomertijd en het langer licht blijven buiten. Het zou lastiger worden om de mensen dan binnen te houden zolang het nog licht is. En dus start de avondklok vanaf woensdag een uurtje later.

Tip

Aangezien het verspringen van de klok ’s nachts gebeurt, heb je er misschien niet helemaal erg in. Slimme apparaten gaan automatisch met de tijd mee. Je telefoon, laptop en tablet hoef je dus niet te verzetten. Maar een analoge klok of een elektrische wekker doen hier niet aan mee.

Tip? Zet je klokken alvast een uur vooruit als je naar bed gaat. Dan kun je het de volgende ochtend niet meer vergeten en loopt alles gewoon goed als je wakker wordt.

Reacties

Cookieinstellingen