Ruim 100.000 parasolmieren wachten op baasje in DierenPark Amersfoort

Burgemeester Bolsius adopteert de eerste mier
Foto: DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zijn meer dan 100.000 mieren op zoek naar een eigenaar. “Iedereen kan tegen een klein bedrag een Zuid-Amerikaanse parasolmier adopteren en een zelfgekozen naam geven”, legt Algemeen Directeur Astrid Wassenaar uit. “Die hulp is hard nodig, want het dierenpark heeft het zwaar.”

“De langdurende sluiting wordt steeds schrijnender en heeft grote impact op ons park. Met hulp van de mieradoptanten proberen wij samen door deze moeilijke tijd heen te komen. Lucas Bolsius, de burgemeester van de gemeente Amersfoort, adopteerde vanochtend de allereerste mier.”

In het Honderdduizend Dierenhuis, het reptielen- en insectenhuis van DierenPark Amersfoort, krioelt een mierenkolonie langs en boven de bezoekers. “De mieren snijden en vervoeren bladeren naar de larven die in de zogenaamde ‘schimmel’ bij de koningin leven”, legt dierverzorger Thijs Zonnenberg uit. “Doordat iedere mier een eigen taak heeft, houdt de groep zich in stand. Iedere parasolmier heeft een essentiële rol in de kolonie en helpt elkaar.”

“En nu kan iedereen het dierenpark dus helpen door een mier te adopteren”, vult Astrid aan. “Elk mieradoptant ontvangt daarbij onder andere een officieel certificaat als onomstotelijk bewijs ‘baasje’ van een parasolmier te zijn. De mieren kunnen thuis vanaf de bank zelfs worden gevolgd via de Mierencam”, vertelt Astrid.

Astrid: “Iedereen bij wie het begint te kriebelen een mier te adopteren, kan terecht op de steunpagina van het dierenpark. Daar is ook de mogelijkheid voor andere donaties. De reacties die wij mogen ontvangen tijdens deze moeilijke tijden zijn hartverwarmend en motiveren ons om door te gaan. Laten we hopen op veel adopties en natuurlijk een snelle heropening van DierenPark Amersfoort.”

Reacties

Cookieinstellingen