De culturele sector zet stip op de horizon

Foto: Stadsprogrammering033

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 april zullen vanaf zeven locaties lichtstralen de hemel boven Amersfoort verlichten. Onder de naam Connecting Lights zetten de culturele instellingen letterlijke een stip op de horizon. Bij het ondergaan van de zon, om 20:15 uur tot 23:00 uur zullen de lichten over de stad schijnen. Ondanks dat de deuren van onze culturele instellingen langer gesloten blijven, willen wij de stad en zijn kunstenaars in het licht zetten.

Boodschap

“Voor de kunstenaars. De acteurs en komedianten. De zangers en muzikanten. De schrijvers en poëten. Zij die het licht van het podium betreden of in het donker van de coulissen staan. Die met pen of verf de wereld kleuren. Zij die onrust stoken, hun fantasieën delen en de sleur van de dag doen vergeten…Voor hen zetten wij een stip op de horizon”.

Naast het lichtproject kun je het gehele paasweekend genieten van een onlineprogramma. Zo vindt er een speciale editie van theaterconcert De Passie plaats, is er een talkshow met schrijfster Tjitske Jansen en is de voorstelling De vrouw van Pilatus online te bezoeken. Zo hoopt de culturele sector je thuis ook een beetje verlichting te bieden.

Voor meer informatie en het hele programma kijk op www.connectinglights.nl. Goed om te weten: het laatste half uur van de lichtshow mogen Amersfoorters zelf de kleuren van de lichtstralen bepalen. Op de website kun je je stem uitbrengen!Connecting Lights is een initiatief van Stadsprogrammering033, Citymarketing Amersfoort en de culturele instellingen van Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen